Son dakika haberi: 25 Temmuz corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: 25 Temmuz corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2021 19:25

Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Tabloda vaka sayısındaki artışın devam ettiği görülürken, aşılama sürecinden iyi bir haber geldi; Muğla, Çanakkale, Edirne, Balıkesir ve Kırklareli'nden sonra Amasya da yüzde 75'in üzerinde aşılama oranıyla maviye döndü. Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada aşı uyarısını yineleyerek, "Ödediğimiz bedelleri, kaybettiğimiz sevdiklerimizi düşünün ve aşınızı olun" ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, 25 Temmuz corona virüs tablosunu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 223 bin 837 Kovid-19 testi yapıldı, 14 bin 230 kişinin testi pozitif çıktı, 55 kişi hayatını kaybetti. 

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 63,61, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 36,80 olarak gerçekleşti.

Kovid-19'la mücadele kapsamında, son 24 saatte birinci, ikinci ve üçüncü doz 547 bin 997 aşı uygulandı.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı 39 milyon 482 bin 796'sı birinci doz, 22 milyon 840 bin 591'i ikinci doz, 3 milyon 819 bin 417'si üçüncü doz olmak üzere 66 milyon 142 bin 804'e yükseldi.

En az bir doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Tekirdağ oldu.

Haberin Devamı

En az bir doz aşı yapılanların oranının en az olduğu iller ise Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Gümüşhane ve Iğdır olarak sıralandı.

BAKAN KOCA: SEVDİKLERİNİZİ DÜŞÜNÜN, AŞINIZI OLUN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aşı uyarısını yineleyerek, "Tedbirli olmaz ve aşı olmazsak salgını durdurmak çok uzun sürebilir. Ödediğimiz bedelleri, kaybettiğimiz sevdiklerimizi düşünün ve aşınızı olun" ifadelerini kullandı.

Daha sonra 2 tweet daha atan Bakan Koca'nın paylaşmları şöyle;

“Ne yapalım, böyle oldu” diyemeyiz. Hemen yapacağımız şeyler var!,

Covid-19’la mücadelenin kurallarına uymaz ve aşımızı hemen ilk fırsatta yaptırmazsak, salgını durdurmak uzun sürebilir. Ödediğimiz bedelleri, yaşadığımız kısıtları, maddi ve manevi kayıpları düşünün. Ne çok insanı kaybettiğimizi hatırlayın. Salgın aşısız yenilmez. Aşınızı olun.

Son dakika haberi: 25 Temmuz corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı


24 TEMMUZ KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı, 24 Temmuz corona virüs tablosundaki test sayısını 221 bin 463 olarak açıklarken, 12 bin 381 vaka tespit edildiğini bildirmişti. Koronavirüsten 58 kişi hayatını kaybetmiş, iyileşen sayısı ise 5 bin 383 olarak açıklanmıştı.

Son dakika haberi: 25 Temmuz corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı


BAKMADAN GEÇME!