Son dakika gelişmesi! Şehit diplomatın kanı yerde kalmadı... Kuzey Irak'ta iki nokta operasyon!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2019 11:56

Irak’ın Erbil kentinde Türk diplomat Osman Köse'nin şehit edilmesinin ardından MİT ve TSK, saldırı sonrasında harekete geçerek nokta operasyonlarla saldırının planlayıcılarını etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

Çok kritik operasyonun ayrıntılarına ortaya çıktı. Türk diplomat Osman Köse'nin şehit edilmesinden bir gün sonra planlayıcılar tespit edildi. Teröristler MİT tarafından takip altına alındı.

İlk operasyon 18 Temmuz'da Duhok'ta bir yolda gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda teröristler etkisiz hale getirildi.

Nefes kesen takip 18 Temmuz'dan sonra da devam etti. 6 gün sonra saldırıyı planlayan diğer teröristler hedef alındı. Teröristler, Irak'ın Kuzeyinde Batika kırsalında etkisiz hale getirildi.

Son dakika gelişmesi Şehit diplomatın kanı yerde kalmadı... Kuzey Irakta iki nokta operasyon

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Kuzey Irak'taki operasyonla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Başbuğ, operasyonun büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Coşkun Başbuğ'un açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

"Başka hiçbir istihbarat teşkilatının başaramayacağı bir destan yazılıyor. Biz saldırının yapıldığı ilk gün bu sıradan bir terör saldırısı değil, evvelinde bir çalışma yapılmış, doğrudan hedef gözeterek yapılan bir saldırı... Arkasında da bir devlete ait istihbaratın devreye girdiğini söylemiştim. Şu ana kadar belgeler doğrular nitelikte.

Susturucu takılması, bu konuda özel eğitilmiş teröristlerin bir yerde hazırlandığını gösteren deliller. İstihbarat dünyası kendi içindeki insan hakları sınırlarını zorlayacak savaşlar içeren bir dünya. Bu operasyonlarda genelde tetikçiye ulaşmak bile çok büyük başarı olmasına rağmen, bizimse zincirleme operasyonlarla adeta tümevarım diyebileceğimiz bir noktaya doğru hızla ilerliyor. 

MİT failleri hemen yakaladı. Sorgulama sonucu Duhok'ta Batika'daki operasyonlar ortaya çıktı. Ben bu operasyonun daha da ilerleyebileceğini düşünüyorum."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!