Son dakika... Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde 'canlı bomba' şüphelisi etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 18:11

Gaziantep'te akşam saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün giriş kapısı önüne gelen şüpheli kişi "Üzerimde bomba var" diyerek içeri girmek istedi. Şüpheli, polisler tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirildi. Şahsın üzerinde kablo düzeneği bulunsa da herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı. Gaziantep Valisi Davut Gül, şüphelinin kendisine canlı bomba süsü verdiğini ve çok sayıda adli kaydı olduğunu açıkladı. Saldırganın kimliği ise tespit edildi. Ümit Koçyiğit adlı 32 yaşındaki eylemcinin yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Haberin Devamı

Olay, saat 17.00 sıralarında, İl Emniyet Müdürlüğü önünde meydana geldi. Binanın giriş kapısı önüne elinde poşetle gelen kimliği belirsiz kişi, tekbir getirerek "Üzerimde bomba var" diyerek içeri girmeye çalıştı. Polislerin havaya uyarı ateşi yapmasına rağmen teslim olmayan şüpheli, vurularak etkisiz hale getirildi.

Yaralanan şüpheli ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan ekipler şüphelinin beraberinde getirdiği poşeti incelemek üzere bomba imha ekiplerinden destek istedi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları fünye ile patlatıp incelediği poşette patlayıcıya rastlamadı.

Son dakika... Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde canlı bomba şüphelisi etkisiz hale getirildi

Haberin Devamı

SALDIRGANIN ÜZERİNDEN KABLO DÜZENEĞİ ÇIKTI

Etkisiz hale getirilen şahsın üzerinde yapılan aramada kablo düzeneği bulundu. Düzeneğin ise herhangi bir patlayıcıya bağlı olmadığı öğrenildi.

GAZİANTEP VALİSİ GÜL'DEN AÇIKLAMA: BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ

Gaziantep Valisi Davut Gül, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun" dedi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırganın kimliği de belli oldu. İsminin Ümit Koçyiğit olduğu öğrenilen saldırganın 32 yaşında olduğu belirlendi. 

BOMBA İMHA UZMANLARI İNCELEME YAPTI

Demirören Haber Ajansı  (DHA) Gaziantep Bölge Temsilcisi Hasan Kırmızıtaş, CNN Türk canlı yayınında şu bilgileri aktardı:

"Şu anda biz Emniyet Müdürlüğü'nün önündeyiz. İçeriye girmeye çalışan iddiaya göre 'üzerinde bomba olduğunu' söyledi. Resmi açıklama olmadığı için kimliği ile ilgili bilgi bulunmuyor. Kişinin etkisiz hale getirilmesinin ardından hareketlilik başladı. Burası yoğun bir bulvar. Silah sesleri sırasında bölgeden geçen vatandaşlar da araçlarını yol kenarına bırakarak koşarak uzaklaştı. Polis önce bu araçların da öldürülen kişiye ait olup olmadığı ile ilgili inceleme yaptı. Polis herkesi bölgeden uzaklaştırarak olası bir patlamaya karşı önlem aldı. Sonra da bomba imha uzmanı geldi, inceleme yaptı. Bomba olup olmadığı konusunda henüz bilgimiz yok ama inceleme tamamlandı.

Haberin Devamı

Olayın ardından çevrede titiz bir çalışma başlatıldı. Çevredeki araştırmalar devam ediyor. Havadan da insansız hava araçları ile bölge taranarak olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılıyor. Çok sayıda boş fişeğe ulaşıldı ve onlar numaralandırılıyor."

Son dakika... Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde canlı bomba şüphelisi etkisiz hale getirildi

TRT Haber muhabiri Bülent Çulcuoğlu olayla ilgili şu bilgileri aktardı:

"Bir kişi polis tarafından etkisiz hale getirildi. Yarım saat önce protokol kapısı girişinde bir kişi hızlıca polise yaklaşmaya başladı. 'Dur' ihtarına karşı zorla içeri girmeye çalışan şahıs etkisiz hale getirildi. Bomba imha uzmanları olay yerinde. Net bilgi yok ama canlı bomba olduğu iddiası var.

Haberin Devamı

Üzerinde herhangi bir patlayıcı olma ihtimaline karşı basın mensupları olay yerinden uzaklaştırıldı. Şüphelinin yanında bomba imha ekibi uzmanları ve çelik yelen giyen polisler, zırhlı bir polis aracı da var.

Son dakika... Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde canlı bomba şüphelisi etkisiz hale getirildi

"VALİLİK BİNASINA GİRİŞLER DURDURULDU"

Olası bir saldırının önlendiği bilgisi yok ama net bir bilgi yok. Zırhlı araçlar bölgeye doğru hareketlendi. Şüphelinin vurulduğu nokta ile Gaziantep Valiliği arasındaki mesafe 50 metre.

Gaziantep Valiliği binasına da girişler durdurulmuş durumda. Çok geniş güvenlik önlemleri var. Şahsın kimliğinin tespit çalışmaları da başlamış durumda.

Olası yeni bir saldırıya karşı tüm tedbirler alınmış durumda. Burası sivillerin ve araçların yoğun olduğu bir cadde."

Son dakika... Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde canlı bomba şüphelisi etkisiz hale getirildi


Haberin Devamı

"TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI VAR MI ARAŞTIRILIYOR"

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, CNN TÜRK canlı yayınında olaya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Terör örgütleriyle bir bağlantısı var mı? Buna dair arayışımız var. Gündemde bir harekât var. Bu harekâtla ilgili olunca hem YPG/PKK'nın hem DEAŞ'ın bu tür eylemleri gerçekleştirdiği birçok dönemden geçtik. Kritik bir harekatın erken evresinde Türkiye'ye dair mesaj mı veriliyor? İlk aklımıza gelen şeylerden biri buydu. İlk intibam eylemcinin saldırıya geçip kendini patlatma eğilimi içinde olmadığı görülüyor. Normalde intihar bombacıları bu şekilde davranmıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!