Son dakika... FETÖ'ye ağır darbe! Erdoğan duyurdu: O hain de yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2021 20:26

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, FETÖ'nün üst düzey isimlerinden Orhan İnandı'nın yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün üst düzey isimlerinden İnandı'nın Türkiye getirilmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

- MİT, son olarak FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'yı ülkemize getirdi. Bu kişi Türkiye'de bulunduğu dönemde örgütün gizli yapısı içerisinde yer almıştır. Daha sonra örgütün en üst düzey yöneticileri arasına katılan bu şahıs zehirlediği beyinleri örgütün karanlık ajandasına alet etmiştir.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE ADETA GÖZ AÇTIRMIYORUZ"

Erdoğan, terörle mücadele konusunda ayrıca şu bilgileri aktardı:

- Salgınla uğraşırken ülkemizin ve milletimizin bekasını tehdit eden güvenlik sorunlarıyla mücadelemizi de kesintisiz sürdürüyoruz. 28 yıl önce bugün Başbağlar'da teröristlerce alçakça katledilen kardeşlerimizi yad ediyorum. 

Haberin Devamı

- PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütlerine devletimizin tüm imkanlarına kullanarak adeta göz açtırmıyoruz. Tehdidi kaynağında yok etme ilkesiyle milli güvenliğimizi tehdit eden yapıların tepesine sınırlarımız içerisinde olduğu gibi faaliyet gösterdikleri coğrafyalarda da biniyoruz. Suriye'deki Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı operasyonlarıyla Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen Pençe harekatları terörü kaynağında bertaraf etme stratejimizin örneğidir. 

- MİT terör örgütleriyle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine de taşımıştır. Yapılan operasyonlar sayesinde PKK'nın üst kadrosu tarihinde ilk kez toplanamaz, hareket edemez, örgütü yönetemez hale gelmiştir. Örgütün en önemli eleman kaynağı olan Mahmur Kampı eleman sorumlusu ve KCK sorumlusu aynı akıbeti paylaşmışlardır. 

"BU DEVLETE İHANET EDEN HİÇBİR YAPININ VARLIĞINI SÜRDÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

- MİT, DEAŞ ile mücadele de çok sayıda örgüt mensubunun yakalanmasını sağlamıştır. Ülkemize yönelik 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere pek çok ihanetin sorumlusu olan FETÖ'yü kökünden kazıma çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Örgütün stratejik kurumlardaki tüm mahrem yapılarını ve arşivlerini tek tek ortaya çıkardık. 

- Yurt dışındaki örgüt mensuplarına yönelik çalışmalar kapsamında pek çok ülkeden 100'ün üzerinde kişi Türkiye'ye getirildi. Örgüt, mensupları arasındaki panik havasını yatıştırmak için yurt dışındaki destek kampanyalarını ve ülkemiz hakkında aleyhtarlığı artırmıştır. Bu devlete ve millete pusu kuran, ihanet eden hiçbir yapının varlığını sürdürmesine izin vermeyeceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!