Elazığ'da deprem... Süleyman Soylu'dan bir açıklama daha!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2020 21:38

Türkiye'nin gündemine oturan Elazığ depremiyle ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, anbean deprem hakkında bilgi verdi. Bakan Soylu son açıklamasında "Depremde Elazığ’da 2, Malatya’da 2 olmak üzere 4 kişi öldü. Bize ulaşan bilgilere göre Elazığ’da 44, Malatya’da 40 olmak üzere 84 kişi yaralandı." dedi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk canlı yayınında, Elazığ'da meydana gelen depreme ilişkin bilgiler verdi. Sivrice, Doğanyol, Pütürge ve Maden ile Elazığ merkezde depremin biraz daha etkili olduğunu belirten Soylu, köylerden de bilgi almaya çalıştıklarını belirterek 4 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Bakan Soylu, "Doğanyol'da 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. İlk aldığımız bilgilerde özellikle Malatya Pötürge'de iki yaralı vardı. Ama şimdi yeni bir bilgi daha geldi. Toplam iki vatandaşımız hayatını Malatya'da, iki vatandaşımız da hayatını Elazığ'da kaybetmiş. Tüm ulaşan ihbarlarda 4 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti, 84 kişi ise yaralandı. Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZDAN BİR TEK İSTİRHAMIMIZ VAR"

Soylu, ilk olduğu andan itibaren depremi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettikleri ve gelen bilgileri de paylaştıklarını belirterek, "Elazığ'a gidiyoruz Sağlık Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımızla birlikte. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vatandaşımızdan bir tek istirhamımız var, cep telefonunu çok fazla deprem anında kullanmamak, iletişim hatlarını meşgul etmemek. Kullanılacaksa mümkünse kısa mesaj veya internet hatları üzerinden konuşmak en doğrusu. Biz doğru bilgiyi kısa aralıklarla aktarmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜÇ BAKAN ELAZIĞ'A GİDİYOR...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan deprem nedeniyle bölgeye hareket etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!