Son dakika... Denizli'de yerleşim yerleri yakınında orman yangını

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Denizlide yerleşim yerleri yakınında orman yangını
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2021 16:08

Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yaklaşık 4 hektarlık alanın zarar gördüğü orman yangını, 3 saatte kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Gebedere mevkinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma işlemleri devam ediyor'' dedi.

Haberin Devamı

Göveçlik Mahallesi yakınlarında bulunan genç ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yaklaşık 600 metre mesafedeki yangında, dumanları fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bir helikopter, çok sayıda arazöz ve yangın söndürme ekibi sevk edildi.

Alevlerin yerleşim yerlerine doğru değil, ters istikamette ilerlediği belirtilirken, söndürme çalışmalarına Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi. 

KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Denizli'deki orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu. Pakdemirli, "Denizli Merkezefendi ilçesi Gebedere mevkinde saat 14:30’da çıkan orman yangınına 14:45’de arkadaşlarımız ilk müdahaleyi yaptı. 7 helikopter, 32 arazöz, 5 dozer ve 200 orman personelimizle müdahale ettiğimiz yangın kontrol altına alındı. Soğutma işlemleri devam ediyor. Ormanın kahramanlarını yürekten kutluyorum" dedi.

Haberin Devamı

Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Erhan Çetinkaya, "Ekiplerimiz hemen yangına ulaştı. Çok şükür korkulacak bir durum yok. Yangın kontrol altına alındı. Canla başla çalışan ve destek veren ekiplerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Jandarma ekipleri ise yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için araştırmasını sürdürüyor.

Son dakika... Denizlide yerleşim yerleri yakınında orman yangını

 

BAKMADAN GEÇME!