D-100'de 'çökme' iddiasına Ä°stanbul ValiliÄŸi'nden açıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2019 15:00

D-100 Karayolu Büyükçekmece TÜYAP mevkindeki çökme olduğu iddiası nedeniyle Ankara istikametine kısa süreliğine trafiğe kapatıldı. - İstanbul Valiliği ise yaptığı açıklamasında çökme olmadığını belirterek "TEİAŞ İkitelli Trafo Merkezi’nden alınan bilgiye göre, çalışmanın taşeron firma tarafından Beylikdüzü-Yakuplu Trafo merkezleri arasına yeraltı kablosu döşenmesi nedeni ile yapıldığı yolda herhangi bir göçüğün olmadığı, çalışmaların TEİAŞ'ın kontrolünde devam ettiği E-5 karayolunda, ulaşım tek şeritten ve yan yoldan kontrollü olarak sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

D-100 Karayolu Büyükçekmece mevkiinde su borusunun patlaması sonucu yolda çökme oluştu. Sızan su ve çökme nedeniyle D-100 Karayolu Ankara istikametine trafiğe kapatıldı.

D-100 Büyükçekmece mevkiinde su borusunun patlaması nedeniyle yolda küçük çapta çökme oluştu. Yola da su sızarken olay yerine ekipler gönderildi. İlk incelemenin ardından yol trafiğe kapatıldı. Araçlar yan yola yönlendirildi.  Çökme ve su sızıntısının meydana geldiği alan iş makinesiyle kazılırken yapılan incelemenin ardından tehlikeli bir durumun olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine diğer 2 şerit trafiğe açıldı. Çökmenin olduğu şeritte ekiplerin çalışması devam ediyor.

VALÄ°LÄ°KTEN "E-5'TE GÖÇÜK" Ä°DDÄ°ASINA AÇIKLAMAÂ

İstanbul Valiliği, taşeron firma tarafından E-5 Karayolu'nda Beylikdüzü-Yakuplu trafo merkezleri arasına yeraltı kablosu döşenmesi nedeniyle çalışma yapıldığı ve yolda herhangi bir göçüğün olmadığını açıkladı.     

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 14.30 sıralarında emniyet haber merkezinden "Büyükçekmece E-5 güney istikamet Tüyap’a yakın mevkide D-100 karayolu üzerinde su borusu patlamasından kaynaklı göçük" bilgisi alındığı belirtildi.     

Konuyla ilgili AKOM, itfaiye ve İSKİ’den alınan bilgiye göre, olayın Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin (TEİAŞ) rutin çalışması olduğu bilgisine ulaşıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:     

"TEİAŞ İkitelli Trafo Merkezi’nden alınan bilgiye göre, çalışmanın taşeron firma tarafından Beylikdüzü-Yakuplu Trafo merkezleri arasına yeraltı kablosu döşenmesi nedeni ile yapıldığı yolda herhangi bir göçüğün olmadığı, çalışmaların TEİAŞ'ın kontrolünde devam ettiği E-5 karayolunda, ulaşım tek şeritten ve yan yoldan kontrollü olarak sağlanmaktadır."     

              

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!