Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Ülkemizin küresel oyun kurucu mu, yoksa figüran mı olacağının seçimi yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan 14 Mayıs mesajı: Ülkemizin küresel oyun kurucu mu, yoksa figüran mı olacağının seçimi yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2023 23:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ülke TV-Haber 7 ortak yayınında gündeme dair önemli konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye'nin geleceği için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, "14 Mayıs'ta ülkemizin küresel bir oyun kurucu mu, yoksa figüran mı olacağına dair de seçim yapılacak" ifadelerini kullandı. Cezaevlerindeki teröristler ve yurt dışına kaçanların 14 Mayıs'ı beklediğini belirten Erdoğan, "Koalisyon ortakları verdikleri her sözle terör örgütlerine, teröristlere ümit veriyor" dedi.

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Öncelikle gerçekten 14 Mayıs'ta sıradan bir seçim yapmayacağız. Güven ve istikrar ikliminin devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek. 'Eser ve hizmet anlayışı devam edecek mi, koalisyon dönemine dönülecek mi?' ona karar verilecek. Koalisyon ortakları verdikleri her sözle terör örgütlerine, teröristlere ümit veriyor. Cezaevlerindeki teröristler de yurt dışına kaçanlar da 14 Mayıs'ı bekliyorlar. Kamudan ihraç ettiklerimizden kendilerine makam beğenenler var. Dolayısıyla ülkemizin geleceği bakımından tarihi bir öneme sahip. 14 Mayıs'ta ülkemizin küresel bir oyun kurucu mu, yoksa figüran mı olacağına dair de seçim yapılacak. Eskisi gibi borç alan bor aldıkça da boyunduruk altına almak isteyenler de 14 Mayıs'ı bekliyor. Türkiye'yi kendilerine bağımlı hale getireceklerin kazanmasını istiyorlar. İçeride de Batı'dan aferin almak için her türlü minnete boyun eğmeye teşne olanları görüyoruz. Bunlar ülkenin ekonomisini de siyasetine başkalarına teslim edeceklerini söylemekten geri dönmüyorlar. Ülkemizdeki herkesin hak ve özgürlükleri genişletti. Tüm altyapımızın eksiklerini giderdik. Dev yatırımlarla ülkemize çağ atlattık. Milletimizin refahı attı. Ekonomimiz 3 kat büyüdü. Göreve geldiğimizde kişi başı milli gelir 3 bin 600 dolarken şuan da 10 bin 600 dolara düşmüş durumda. Savunma sanayisinde dış bağımlılığı yüzde 20'ye düşürdük. Tabi bundan birileri rahatsız.

Haberin Devamı


"VATANDAŞLARIMIZI EKONOMİK OLARAK RAHATLATACAK TEDBİRLERİ ALIYORUZ, ALMAYA SÜRDÜRECEĞİZ"

Zengin bir beşeri yapıya sahibiz. Kabinedeki arkadaşlarımı sahaya sürüşüm liderlik tasarrufudur. Bu arkadaşlarımdan nerede ve nasıl istifade edebiliriz bunun düşüncesi içerisinde bakan arkadaşlarımı sahaya sürmüş durumdayım. İstisna olarak Kültür Turizm bakanım var. Bunun sebebi mesleği itibariyle. Bunun dışındaki arkadaşlarım sahadalar. Bunun getirilerini olumlu görüyorum. Ağırlıklı olarak deprem bölgelerinde bulunan arkadaşlarımdan istifade edeceğiz. 14 Mayıs akşamı faaliyet sürdükleri bölgelerden güzel haberler alacağız. Vatandaşlarımızı ekonomik olarak rahatlatacak tedbirleri alıyoruz, almaya sürdüreceğiz. Ülkemizin imkanlarını her bir ferdin emrine verecek düzenlemeler yapıyoruz. Salgın döneminde enerjideki artışı yansıtmamaya özen gösterdik. bu yıl da doğalgaz üreticisi olarak yeni müjdelerimiz oldu. Esnaflarımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirilmişti kapsamını genişletiyoruz. Karadeniz gazının yansıması çok çok farklı olacak.

"DEPREM BÖLGESİNDEKİ KALICI KONUTLARI VATANDAŞIMIZA TESLİM EDECEĞİZ"

Deprem bölgesiyle alakalı neler yapıldığını planlarsak, burada çadır kentler, bunun dışında konteyner kentler hepsinden öte şu anda kalıcı konutlar olmak üzere 3 başlıkta düzenleyebiliriz. Şu anda enkaz kaldırma çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Hatay dışında büyük oranda bitirdik. Kısa süre içinde Hatay'ı bitireceğiz. Söz verdim 1 yıl içinde kalıcı konutları bitirerek vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Ekranları başında izleyen tüm vatandaşlarımdan affımı rica ediyorum. Yarın Ankara-Sivas yüksek Hızlı Tren açılışı var. Gerek Yozgat, gerek Kırıkkale, gerekse Sivas'a ulaşmak üzere bu adımı atalım istiyoruz. Bu illerdeki vatandaşlarıma hayırlı olsun diyoruz. Yarın birlikte olmak üzere.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YOĞUN PROGRAMIM NEDENİYLE MİDEMİ ÜŞÜTMÜŞÜM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ülke Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün sorusunun ardından canlı yayına ara verilmesinin nedenini açıkladı. Erdoğan, yoğun seçim kampanyaları nedeniyle midesini üşüttüğünü ifade ederek, "Üzerinize afiyet dün ve bugün yoğun kampanya çalışmaları vardı. Bu sebeple ciddi manada midemi üşütmüşüm. Bir ara, 'Programı iptal etsek yanlış anlaşılır mı?' diye düşündük. Böylesi durumlarla karşılaşıyoruz. Sizlerden ve seyircilerimizden helallik diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI

Sosyal paylaşım platformu Twitter'dan paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Millete hizmet yolunda gecesini gündüzüne katan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdogan’ın sağlık durumu hamdolsun gayet iyi. Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu çok şükür gayet iyidir. Geçmiş olsun dileklerini ve samimi dualarını ileten her bir vatandaşımıza şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter'dan yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu iyi hamdolsun. Rabbim muhafaza eylesin." dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoağan’ın sağlığı gayet iyidir. Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyoruz…" sözleriyle geçmiş olsun mesajını paylaştı.

MUHALEFET LİDERLERİNDEN ART ARDA MESAJLAR

Muhalefet partilerin liderleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." 

İYİ Parti Genel Meral Akşener: "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Katıldığı televizyon yayını sırasında rahatsızlık yaşayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum."

Haberin Devamı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Kısa süreli rahatsızlık yaşayan sayın Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkece, seçim sürecini de sonrasını da sıhhatle geçirmeyi temenni ediyorum."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Canlı yayın esnasında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle sayın Recep Tayyip Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kalan süreci hep birlikte sağlık, afiyet ve huzur içerisinde tamamlayabilmeyi temenni ediyorum."

BAKMADAN GEÇME!