Erdoğan'dan Yeniden Refah'a ziyaret... Erbakan: Cumhur İttifakı'na girerek milli bir adım attık

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2023 16:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeniden Refah Partisi binasındaki ziyareti yaklaşık 50 dakika sürdü. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan görüşme sonrası, 'İttifak kararımız ilkeler üzerine inşa edilmiştir. Cumhur İttifakı'na girerek milli bir adım attık' dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'nin Ankara'daki genel merkezine geldi.

Genel merkezde parti kurmayları ve Genel Başkan Fatih Erbakan tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine ilişkin hazırlıklar değerlendirildi. Görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

Erdoğandan Yeniden Refaha ziyaret... Erbakan: Cumhur İttifakına girerek milli bir adım attık

ERBAKAN: CUMHUR İTTİFAKI'NA GİREREK MİLLİ BİR ADIM ATTIK

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan görüşme sonrası şu açıklamalarda bulundu:

İttifak kararımız ilkeler üzerine inşa edilmiştir. Biraz evvel sayın Cumhurbaşkanımız genel merkezimize ziyarette bulundular. Teşekkürlerimizi iletiyoruz. Seçim sürecindeki çalışmaları ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Cumhur ittifakına katılmamız dolayısıyla tebriklerini ilettiler.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur ittifakına katıldığımızı beyan etmiştik. 14 Mayıs'ta seçimlere bütün bölgelerde kendi logomuzla kendi adaylarımızla gireceğiz.

'İLKELERİMİZ ORTAK HEDEFLERİMİZ HALİNE DÖNÜŞECEKTİR'

İttifak kararımız belirli ilkeler ve prensipler üzerine inşa edilmiş karardır. Bu prensip ve ilkelerimiz ortak hedeflerimiz haline dönüşecektir
Milletimizin selametini, ülkemizin geleceğini düşünmek asil vazifemizdir. Ülkemizi, milletimizi teslim etmemek adına milli bir adım attık. İlkelerimizden de taviz vermeyeceğiz. Dün hangi doğruları ve yanlışları dile getirdi isek bugün de dile getireceğiz.

14 Mayıs günü seçimlerinin hemen ardından Cumhurbaşkanımız kuracağı hükümet ile bu prensiplerimiz ışığında faydalı hizmetleri hayata geçirecektir. Bizler de milli görüş meclise sloganı ile TBMM'de en güçlü şekilde temsil edilerek milli, yapıcı, nezaket çerçevesindeki muhalefetimiz ile prensiplerin hayata geçmesinin takipçisi olacağız.

14 Mayıs'tan sonra hayra vesile olma şerre de fren olma fonksiyonumuzu sürdüreceğiz.

Erdoğandan Yeniden Refaha ziyaret... Erbakan: Cumhur İttifakına girerek milli bir adım attık

Haberin Devamı

AK PARTİ LİSTELERİNDEN ADAY GÖSTERİLME

Henüz bununla ilgili bir görüşme olmadı. Tamamen kendi listelerimizle seçime girmek yönündeydik. Bugünkü görüşmede de aksi gelişme olmadı. İnşallah kendi logo ve amblemiz ile seçime gireceğiz.

Burası milli görüş partilerine ev sahipliği yaptı. Erbakan hocamız ile özdeşleşmiş bir bina. Her gelen misafirimiizin duygulanması, anılarının canlanması doğal. Cumhurbaşkanımız ile de bu yönde muhabbet oldu. Erbakan hocamızın makam odasında oturuyorsunuz, dediler. Bina da zaten Erbakan hocamızın, milli görüşümüzün kalesi diyebileceğimiz bir bina ve dolayısıyla böyle bir konuşma oldu

SEÇİM SONRASI ÇALIŞMALAR

Bizim hükümette yer almamız gibi durum konuşulmadı. Böyle bir talebimiz olmadı. Biz güçlü bir şekilde meclis'te olup mutabık kaldığımız icratların hayata geçirilmesinin takipçisi şeklinde planımız var.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova görüşme ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

Fatih Erbakan, Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinde kamuoyuna yansıyan ikinci görüşme gibi dursa da bu dördüncü görüşme olacak. Erdoğan ile Erbakan bir ay önce ilk görüşme yapmıştı. Nitekim Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka dahil olma süreci de o görüşme sonrası başlamıştı. İkinci görüşme çok tartışırken ilkeler ve vekillik konusunda çıkan pürüzler sonrası yine Erdoğan ile Erbakan, Külliye'de bir araya gelmişti. O görüşmeden sonra bir ilerleme sağlanamadı. 19 Mart'ta Bor Tesisi açılışında Cumhurbaşkanı'na bilgi verildiği ve sonrasında o görüşmeler neticesiz kaldı. Ardından devreye girenler oldu. Hem partilerin içinden hem partilerin dışından hem de ittifakın içinden isimler devreye girdi.

Haberin Devamı

23 Mart'ta Maraş'ta Bahçeli, Destici ile Erdoğan ile beraberken Erbakan, Destici'yi aradı. İki kez konuştular o gün. 24 Mart sabahı Ali İhsan Yavuz'a gelen telefonla temas tekrar başlamış oldu. İttifak protokolünün YSK'ya verileceği gün 24 Mart Cuma saat 17:00'den 1 saat önce el sıkışılmış oldu.

'BUGÜNKÜ GÖRÜŞME NEZAKET GÖRÜŞMESİ'

O gün de işte üçüncü kez Erdoğan ile Erbakan öğle saatlerinde yeniden bir araya gelmiş oldular. Neticede Erbakan ittifaka dahil oldu. Bugünkü görüşme nezaket görüşmesi.

Erdoğandan Yeniden Refaha ziyaret... Erbakan: Cumhur İttifakına girerek milli bir adım attık

'HER PARTİ KENDİ LOGOSU İLE SEÇİME GİRECEK'

Tabii önemli bir görüşme. Hem nezaket görüşmesi hem de hala ittifak içinde görüşmeler devam ediyor. Ali İhsan Yavuz, her parti kendi logosu ile Türkiye genelinde seçime girecek. Bir taraftan da yeni seçim kanunu gereği hibrit yapılabilir demişti.

Haberin Devamı

Edindiğim bilgilere göre MHP ile de Yeniden Refah Partisi ile de çalışmalar devam ediyor. Hatta Yeniden Refah Partisi ile ilk görüşmeler kesilmeden önce çeşitli konuşmalar yapıldı. Her koşulda 4 parti ittifak halinde seçime girecek.

Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girdiği bina çok tarihi bir bina. Refah Partisi’nin binası o bina. Necmettin Erbakan’ın genel başkanlığını yaptığı Refah Partisi’nin binasıydı. Erdoğan da o yıllarda İstanbul il başkanı sonra da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Refah Partisi’nden o binaya çok girip çıkıyordu. Refah Partisi’ndeki yenilikçiler hareketi, Fazilet dönemine geliyor, başladıktan sonra Erdoğan yolunu ayırıp AK Parti’ye genel başkanlığını yürüttükten sonra bir daha oraya gitmedi diye hatırlıyorum.

Yıllar yıllar sonra Recep Tayyip Erdoğan, tarihi Refah Partisi’nin binasına ilk kez Yeniden Refah Partisi logosu altında bu kez Fatih Erbakan’la el sıkışarak girmesi bence dikkat çekici önemli bir detaydı diye eklemek istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!