Son dakika... Çanakkale Boğazı'nda balıkçı teknesi feribota çarptı! 'Kaptan uyuyordu' iddiası...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Çanakkale Boğazında balıkçı teknesi feribota çarptı Kaptan uyuyordu iddiası...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2020 09:51

Çanakkale Boğazı'nda Gelibolu - Çardak seferinin yapıldığı 'NG' isimli feribota, Gelibolu iskelesi önlerinde 'Kestanelik' isimli balıkçı teknesi çarptı. Kazada yaralanan olmazken, denize feribottan mazot sızıntısı meydana geldi. Balıkçı teknesinin kaptanının uyuduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Çardak'tan bu sabah araç ve yolcular ile Gelibolu seferine başlanan, 44 metre uzunluğundaki 'NG' isimli feribota, saat 07.30 sıralarında kaptanın uyuduğu iddia edilen, 26 metre uzunluğundaki 'Kestanelik' isimli balıkçı teknesi, iskele kıç omuzluğundan çarptı.

Kazada yaralanan olmazken, balıkçı teknesinin baş kısmında hasar oluştu. Çarpmaya bağlı olarak feribotun mazot deposu delindi. Gelibolu iskelesine hızla yanaştırılan feribottan yolcu ve araçlar tahliye edilirken mazot sızıntısı meydana geldi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı KEGM-9 (Hızlı Tahlisiye Botu) ile çevre kirliliğinin önlenmesi için yakıt sızan bölge su üstü bariyerle çevrildi.

FERIBOT SAHİBİ KONUŞTU: HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

NG isimli feribotun sahibi Rüçhan Özer, "Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Can ve mal kaybımız yok. Feribotumuz Çardak'tan Gelibolu'ya sefer yaparken, Gelibolu açıklarında kaptanının uyuduğu iddia edilen bir balıkçı teknesi gemimize iskele tarafından çarpıyor. Feribottaki kaptanımız telsizle sektöre seslenmesine rağmen, korna yapıp kaçmasına rağmen balıkçı teknesi hızlı geliyormuş, bize iskele taraftan vuruyor. Biz de hemen iskeleye yanaştık. Can ve mal güvenliği için araç ve yolcuları tahliye ettik. Daha sonra çevre kirliliğini önlemek için bariyerlerle tedbirimizi aldık. Mevcut depomuzun yanındaki küçük depoya kalan yakıtı aktardık. Şu anda çevre kirliliğini önlemek için çalışıyoruz. Can kaybı olmadığına şükrediyoruz. Bundan sonraki süreç adli makamlarda devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika... Çanakkale Boğazında balıkçı teknesi feribota çarptı Kaptan uyuyordu iddiası...

 

BAKMADAN GEÇME!