Son dakika... Bodrum'u fırtına vurdu! Milyonluk tekne battı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Bodrumu fırtına vurdu Milyonluk tekne battı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2020 15:50

İki gündür etkili olan yağışlarla birlikte Bodrum’da fırtına da etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinde başlayan fırtına yaklaşık 8 milyon lira değerindeki yelkenli katamaranı alabora etti. Sahildeki işletmelere kadar gelen dalgalar hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı.

Haberin Devamı

Meteoroloji tarafından yapılan kuvvetli fırtına uyarısının ardından Bodrum'da lodos, hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Sabah saatlerinde sağanak ardından başlayan ve öğle saatlerinde şiddetini artıran fırtınanın hızı zaman zaman 75 kilometreye kadar ulaştı.

Kumbahçe, Gümbet, Bitez ve güney kıyılarda oluşan dev dalgalar, sahil kenarlarındaki işletmeleri de vurdu. Fırtına nedeniyle Bitez Koyu'nda demirli 10 metrelik 'Altar ' isimli katamaran tipi lüks bir yelkenli, dev dalgalar nedeniyle su aldı ve büyük bir kısmı battı. Sadece direkleri görünen 8 milyon lira değerindeki katamaran tekneyi kurtarabilmek için sahibinin havanın düzelmesini beklediği öğrenildi.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; denizlerde Bodrum-Anamur arasında dün başlayan fırtınanın pazartesi günü ilk saatlerden itibaren etkisini artırarak 7 ila 9 kuvvetinde (75-88 km/saatte) fırtınaya döneceği, aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği bildirildi. Meteoroloji yetkilileri 24 saatte metrekareye 62.9 kilogram yağmur düştüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!