Son dakika: Ankara'da kahreden kurşun: Bir polis şehit

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Ankarada kahreden kurşun: Bir polis şehit
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 07:16

ANKARA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Gölbaşı İlçesi'nde yaptıkları asayiş uygulaması sırasında meydana gelen olayda, bir polis memuru kazayla arkadaşını vurdu. Ağır yaralanan polis memuru Hakan Can şehit oldu. Ankara Valiliği, kimlik kontrolü için otobüsten indirildikten sonra kaçan, uyuşturucu ve asayiş olaylarında kaydı bulunan kişinin yakalandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre, Siirt-İstanbul seferini yapan bir yolcu otobüsü kimlik kontrolü amacıyla Gölbaşı girişindeki güvenlik noktasında durduruldu. Polis kontrol sırasında biri kadın iki kişiden şüphelendi. Polis, erkek olan şüpheliden çantasını alarak aşağı inmesini istedi. Şüpheli aşağı iner inmez kaçmaya başladı. Polis memurları şüpheliyi yakalamak için peşinden koştu ve uyarı ateşi açtı. 

Kovalamaca sırasında uyarı atışı yapan bir polis memuru, arkadaşını vurdu. Yapılan müdahalelere rağmen polis memuru kurtarılamayarak şehit oldu. Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da Gölbaşı ilçesine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Son dakika: Ankarada kahreden kurşun: Bir polis şehit
ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: KAÇAN ZANLI YAKALANDI

Haberin Devamı

Ankara Valiliği, Gölbaşı'nda bir polisin şehit olduğu olayda kaçan, uyuşturucu ve asayiş olaylarında kaydı bulunan E.İ. isimli şahsın, yapılan aramalar sonucunda yakalandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "19.12.2017 Salı günü, saat 05.00 sularında Siirt-İstanbul seferini yapan bir yolcu otobüsü, Gölbaşı girişindeki uygulama noktasında polis ekiplerince durdurulmuş, kimlik kontrolü sırasında, şüphe üzerine araçtan indirilen kişi üst araması yapıldığı sırada kaçmaya başlamıştır. E.İ. isimli şahsı yakalamak için yaşanan kovalamaca sırasında, polis memuru Hakan Can, kazaen açılan ateş sonucu şehit olmuştur" denildi.

Uyuşturucu ve asayiş olaylarında kaydı bulunan E.İ. isimli şahsın, yapılan aramalar sonucunda yakalandığı belirtilerek soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Son dakika: Ankarada kahreden kurşun: Bir polis şehit
EVLİ VE BİR ÇOCUK BABASI

Şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Hakan Can’ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Can’ın 8 yıllık polis memuru olduğu ve Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğu belirlendi. Gölbaşı Eymir Mahallesi’nde oturan şehit Can’ın ailesine acı haber ilçe yetkilileri tarafından verildi.

Haberin Devamı

Son dakika: Ankarada kahreden kurşun: Bir polis şehit
ERZİNCAN'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Can’ın Erzincan’ın Üzümlü İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve babası Halil Can’ın Geyikli Mahallesi eski muhtarı olduğu belirtildi. Gölbaşı'nda bugün düzenlenecek törenin ardından şehit polis Hakan Can’ın cenazesi doğum yeri Erzincan’a götürülecek. Şehit Can’ın cenazesi, yarın Erzincan’da düzenlenecek törenin ardından Üzümlü İlçesi'nde toprağa verilecek.

AA' İLK GEÇTİĞİ HABERDE YOLCU OTOBÜSÜNDEN ATEŞ AÇILDI DEMİŞTİ

Anadolu Ajansı'nın ilk geçtiği haberde yolcu otobüsünden polise ateş açıldığı ve bir polis memurunun şehit olduğu iddia edilmişti. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Gölbaşı Sanayi uygulama noktasında durdurulan bir otobüste durumundan şüphelenilerek araçtan indirilen zanlının kaçmaya çalıştığı belirtildi.  Açıklamada, "dur" ihtarına uymayan zanlının yakalanmasına yönelik kovalamaca esnasında yapılan uyarı atışında bir polis memurunun kazaen vurularak şehit olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!