Son dakika! Ankara için önemli gün... Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını yaptı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 13:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da Ankapark “Wonderland Euroasia” açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında Mansur Yavaş hakkındaki iddialara değinerek, "Ankara’yı rastgele ellere teslim edemeyiz. Sahte imzalarla senet imzalayanlara teslim edemeyiz. İki dönem kaybeden birisiyle Mehmet bey mukayese edilir mi? İstiyoruz ki Ankara emin ellerde devam inşallah desin" dedi. Erdoğan ayrıca Ankapark'ın 31 Mart akşamına kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

 

Son dakika Ankara için önemli gün... Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını yaptı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankapark "Wonderland Euroasia" açılış törenine katılarak vatandaşlara hitap etti. Konuşmasına tüm vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, Ankaralılarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.

Bir yandan illerde seçim mitinglerini gerçekleştirdiklerini bir yandan da yapımı tamamlanan eserlerin resmi açılışlarını yaptıklarını söyleyen Erdoğan, geçen hafta İstanbul'da günlük 1,7 milyon yolcu taşıyacak Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nı açtıklarını hatırlattı. İstanbul'un 170 kilometre olan raylı sistem uzunluğuna 63 kilometre ilave ederek raylı sistem uzunluğunu 233 kilometreye çıkardıklarını anlatan Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda da 3 bin 704 yatak kapasitesiyle hizmete alınan en büyük hastane olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesini vatandaşların istifadesine sunduklarını anımsattı.

Önceki gün Kuzey Marmara Otoyolu'nun yaklaşık 16,5 kilometrelik kesimini, dün de aynı otoyolun yaklaşık 45 kilometrelik bölümünü hizmete aldıklarını söyleyen Erdoğan, "Böylece son bir hafta içerisinde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran pek çok eseri resmen hizmete açtık." diye konuştu.

Hizmet yolculuklarını devam ettirdiklerini söyleyen Erdoğan, bugün de büyük bir projenin açılışını gerçekleştirmek için bir arada olduklarını ifade etti. Vatandaşların, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklindeki tezahüratları üzerine Erdoğan, "Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz ama şunu unutmayın, biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Hiçbir zaman kula kul olmadık, olmayacağız." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplam büyüklüğü 1 milyon 300 bin metrekareye varan Ankapark, sadece başkentimiz için değil tüm Türkiye'nin gurur sembollerinden biridir." dedi.

Çocuklar ve yetişkinler için her biri ayrı ayrı tasarlanan bin 217 oyuncağın bulunduğu Ankapark'ın 120 metreye ulaşabilen dünyanın en büyük ikinci fıskiyesine ev sahipliği yaptığına işaret eden Erdoğan, binlerce araçlık otoparkı, 5 kilometre uzunluğundaki raylı sistemleri, elektrik ihtiyacının belli bir kısmını karşılayan 10 megavatlık güneş enerjisi sistemiyle Ankapark'ın aynı zamanda çevre dostu bir proje olduğunu vurguladı.

Parkın toplam maliyetinin 1 milyar 396 milyon lirayı bulduğunu ve parktan Ankara Büyükşehir Belediyesinin kira geliri ve diğer kalemlerde yıllık 50 milyon lira kazanç elde edeceğini dile getiren Erdoğan, "İl dışından gelecek ziyaretçiler ve turistlerle birlikte Ankapark'ın şehrimize çok ciddi katkıları olacaktır. Ankara'nın marka değerini daha da artıracağına inandığım bu önemli eserin size, tüm kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Havaların ısınmasıyla beraber Ankapark'ın da dolup taşacağına inandığını belirten Erdoğan, "Bu önemli projenin hayata geçmesinde katkısı olan başta Melih Gökçek kardeşim ve ondan sonra diğer görevliler, mimarıyla mühendisiyle hep birlikte burada katkısı, emeği ve alın teri bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi. 

"VATANDAŞ 'ALLAH RAZI OLSUN' DEDİ Mİ AKAN SULAR DURUR"

Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesinde "Hüner bir şehr bünyad etmektir, reaya kalbin abad etmektir." ifadelerinin bulunduğunu anımsatan Erdoğan, "Dikkat edin İstanbul'u fethederek çağ açıp çağ kapatan o büyük Sultan 'bir şehri imar etmekten, halkın kalbini kazanmaktan daha büyük bir mutluluk, hüner yoktur' diyor. Bundan daha güzeli olabilir mi? Ne diyoruz biz 'Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş meğer', vatandaş 'Allah razı olsun' dedi mi akan sular durur. Bütün mesele o sevgiyi, bütün mesele o muhabbeti kazanabilmek." diye konuştu. 
Sultan Fatih'in bu veciz ifadesinin çağlar ötesi kıymete sahip bir tavsiye olduğunu bildiren Erdoğan, kendilerinin de 40 yılı aşan siyasi hayatları boyunca hep bu tavsiyenin aydınlığında yürüdüklerini anlattı.

İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığını 1994'te devraldıklarında şehre bu hassasiyetle yaklaştıklarını, 2002 yılında iktidara geldiklerinde de yine bu öğütleri kendilerine rehber kıldıklarını aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Hemen her fırsatta 'Yaratılanı severiz, Yaradan'dan ötürü.' diyerek 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' diyerek şahsımıza, partimize ve bize görev veren milletimize daima bu tavsiyeyi hatırlattık. Şüphesiz, 'Hafıza-i beşer nisyan ile maluldur.' Kul unutkandır, fıtratı gereği hata yapmaya, hataya düşmeye müsaittir. Hatadan münezzeh olan sadece alemlerin Rabb'i olan Allah'tır. Mükemmellik, kusursuzluk yalnızca ona aittir. Elbette bizim de zaman zaman eksiğimiz, noksanımız oldu ama ben dün akşam da söyledim, buradan da söylüyorum, tüm belediye başkanlarıma söylüyorum, şunu iyi bilin, bakanlarıma da söylüyorum, halkımın gönlünü kıran benim de gönlümü kırmış olur çünkü biz gönüller kırmaya değil, gönüller yapmaya geldik, böyle çalışacağız."

Yapmak isteyip de yapamadıkları, daha hızlı koşmak isteyip de engellere takıldıkları dönemlerin de olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bürokratik oligarşiden darbeci zihniyete kadar pek çok zorlukla yüzleştik ama bir an olsun istikametimizi, hedeflerimizden yüzümüzü milletimizden ayırmadık. Kapımıza ayrımcılığı, kavgayı, tekebbürü millete tepeden bakmayı asla yaklaştırmadık." dedi.

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın "Oy yoksa yol da yok" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Böyle kibir kulelerinden asla olmadık. Benim bir belediye başkanım böyle dese, kusura bakmasın kapıya koyarız. Bu tür adımları attık." diye konuştu.

Sadece AK Parti'ye oy verenlerin değil 81 vilayetin her biri, 82 milyonun her bir ferdi için çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, "Kırıkkaleli vatandaşlarımızın derdini de Hakkari'deki kardeşimin sorununu da Ankaralı hemşehrimin sıkıntısını da kendi meselemiz olarak gördük. Sandıkta verilen görevin hakkını, sahada ter dökerek, koşarak, koşturarak ödemeye gayret gösterdik. Sizin güveninizi, emanetinizi, teveccühünüzü boşa çıkarmamak için gece gündüz demeden mücadele ettik." dedi.

Tüm Türkiye'ye bir gerçeği ifade etmek istediğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Buradan bize oy versin vermesin, her bir kardeşimin şunu çok iyi bilmesini arzu ediyorum. Bilhassa diğer partilere gönül vermiş vatandaşlarımın dikkatini buraya özellikle çekmek istiyorum. Siyaset özünde rekabettir, bir hizmet yarışıdır ama yalan değildir. Yalandan daha büyük bir felaket olmaz. İşte ben Hatay'da 6 tane baraj yaptığımızı söylüyorum. Ana muhalefetin başındaki zat Antalya'da 'Hatay'da baraj yok ki' diyor. Eline diline dursun... Bana diyorsun ki 'Ya bunun bir danışmanı yok mu?' Bunu sana tavsiye ediyorum. Senin bir defa kılavuzun kim ona bak, kılavuzuna bak. Bunun kılavuzu karga... Televizyonlara talimatı verdim. Dedim ki 'Hassa'daki, Reyhanlı'daki bütün barajlarımızı yayınlayın. Bu adam nerede hangi barajlarımız var bunları görsün'. Akşam yalan, sabah yalan. Biz, bunun bu yalanları sebebiyle aldığımız tazminatlardan bıkar hale geldik. Ama bu ödemekten bıkmadı. Çareyi milletvekillerine yardım sandığı kurdurmakta buldu. Şimdi milletvekilleri 5'er bin lira yardım sandığına para atıyorlar."

Man Adası davasından kazanacağı tazminatı Mehmetçik Vakfına hibe edeceğine işaret eden Erdoğan, "Başka çare yok, en ideali bu." ifadesini kullandı.

"SEÇİM SANDIKTAN ÖNCE KALPLERDE KAZANILIR"

"Bizim siyasetimiz kavga değil, kardeşlik, birlik, dirlik, aşk siyasetidir." diyen Erdoğan, konuşmasının başında çalan "Bizimkisi bir aşk hikayesi" şarkısına atıfta bulunarak, şarkıcı Kayahan'a Allah'tan rahmet diledi.

Erdoğan, "İşte bununla yürüyeceğiz. Bu, bir aşk hikayesidir. Bizim siyasetimiz, nefret değil sevgi siyaseti, husumet değil yürekleri fethetme siyaseti. Bizim siyasetimiz, baskı değil özgürlük, demokrasi siyasetidir. Bizim siyasetimiz, gönül siyaseti, gönülleri kazanma siyasetidir. Çünkü gönle giren her şey göze de hoş gelir. Çünkü seçim sandıktan önce kalplerde kazanılır." diye konuştu. 
Yunus Emre'nin, "Bir gönülü yaptın ise / Er eteğin tuttun ise / Bir kez hayır ettin ise / Binde bir ise az değil." dizelerini okuyan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim insana, milletimize, siyasete bakış açımız işte budur. Biz gönül yapmanın, gönüller kazanmanın derdindeyiz. Biz şehirlerimizi bünyad etmenin, ayağa kaldırmanın gayretindeyiz. Biz, ülkemizi 2023 hedefleriyle buluşturup, dünyanın en güçlü 10 devletinden birisi yapmanın peşindeyiz. Biz, insanımızı birleştirmenin, kucaklaştırmanın, aynı ortak payda etrafında bir araya getirmenin çabasındayız. 31 Mart sonrasında da milletimize projelerimizin dışında, en önemli vaadimiz olarak gönül belediyeciliğinin sözünü veriyoruz. 81 vilayetimizin 922 ilçemizin her birine tevazu, samimiyet ve gayretle hizmet etme sözü veriyoruz. Kim ne derse desin Türk milletinin en büyük güç kaynağı işte şu anda içinde bulunduğu kardeşliğidir, dayanışmasıdır, acılarını paylaşarak azaltmasıdır. Bu milletin en önemli özelliği, yaşadığı onca badireye rağmen her seferinde küllerinden yeniden doğmayı başarmasıdır. Açık söylüyorum, dünyada bu kadar kısa süre içinde bizim kadar ağır saldırılara maruz kalıp da ayakta durabilecek bir başka ülke olmamıştır. Bunun da en yakın şahidi Ankara'dır." 

"ÖLÜM KUSAN SİLAHLARA RAĞMEN ANKARALI HAİNLERE BOYUN EĞMEDİ" 

Son 6 yıl içerisinde Gezi'deki sokak teröründen, kanlı darbe girişimine, ekonomik sabotajlardan terör eylemlerine kadar Ankara'nın şahit olmadığı neredeyse hiçbir saldırının kalmadığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama Ankara bütün bunların üstesinden gelerek daima daha ileriyle daha iyiye doğru yol aldı. Onca provokasyona rağmen Ankaralı kardeşliğinden taviz vermedi. Ankaralı sinmedi, pusmadı, tehditler karşısında geri adım atmadı. Ölüm kusan silahlara rağmen Ankaralı hainlere boyun eğmedi. Ankaralı kardeşlerim birliğine, beraberliğine, kardeşliğine böyle güçlü bir şekilde sahip çıktıkça önümüzü kesebilecek hiçbir güç yoktur." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankaralılardan 31 Mart'ta sandıklara gitmesini isteyerek, "Bütün hemşehrilerinizi arayın, onlara bu işin önemini anlatın. Bu işin ne kadar ciddi bir beka meselesi olduğunu anlatın. Sizlerden bunun için 31 Mart'ta sandıkları patlatmanızı istiyoruz. Sadece başkentimiz için değil aynı zamanda ülkemizin geleceği, milletimizin istikbali, evlatlarımızın huzuru için de bunu yapmalıyız. Çocuklarımız, huzurumuz, ülkemizin istikrarı, demokrasimizin güçlenmesi için sandıklara sahip çıkmalıyız. Ankara'nın kalkınma yolculuğunu kesintiye uğratmamak için sandıklara sahip çıkmalıyız. On binlerce kilometre öteden milletimize tehdide yeltenen müstevlilere hak ettikleri cevabı vermek için sandıklara sahip çıkmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Bunun için Ankaralılardan bir söz almak istediğini ifade eden Erdoğan, alanı dolduranlara, "Ankara, 31 Mart'ta bağımsızlığına sahip çıkıyor musun? Ankara, 31 Mart'ta kardeşliğine sahip çıkıyor musun? Ankara, 31 Mart'ta sandığa sahip çıkıyor musun? Ankara, 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine evet diyor musun?" şeklinde seslendi.

Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldığını hatırlatarak, "10 gün sonra sandığa gidecek, özgür irademizle oylarımızı kullanacağız. Biliyorsunuz, bu seçime partiler ittifak halinde girdi. Biz, 15 Temmuz darbesinden bu yana ortak hareket ettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhur İttifakı'nı kurduk. Karşımızda dörtlü çete var. Ve bunlar Kandil'den yönetiliyor. Kandil'den yönetilen bu çete ile bir mücadele vereceğiz ama işi sıkı tutmamız lazım, ihmale gelmez. Çok gayret edeceğiz ki bunlara sandıkta, evelallah sandıkta da en büyük dersi verelim." ifadelerini kullandı. 
Cumhur İttifakı olarak 24 Haziran seçimlerinden de alınlarının akıyla çıktıklarını belirten Erdoğan, "İttifakı nasıl kurduğumuzu, hangi şartlar altında partilerimizin bir araya geldiğini, hangi adayları destekleyeceğimizi açıkça milletimize ilan ettik. Tüm süreç, sizlerin gözleri önünde gerçekleşti. Aldığımız kararları, vardığımız mutabakatları 82 milyonla şeffaf bir şekilde paylaştık." dedi. 

"GİTTİLER MATRUŞKA İTTİFAKINI KURDULAR"

Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Özhaseki olduğunu anımsatarak, "Ankara'yı rastgele ellere teslim edemeyiz. Sahte imzalarla senet imzalayanlara teslim edemeyiz. 5 dönem Kayseri'yi idare etmek başka bir şey, bir ilçeyi idare etmek başka bir şey. İki dönem burada seçim kaybeden birisiyle Mehmet Bey mukayese edilir mi? İstiyoruz ki Ankara ve ilçelerimiz emin ellerde devam desin inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

Milletten gizli saklı bir şeyleri olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz böyle hassas davranırken muhalefet ne yaptı? Gittiler matruşka ittifakını kurdular. Bu ittifak zailde iki partiden teşekkül ediyor. Ancak ittifakın içine daldıkça tıpkı matruşka gibi içinden bölücüler çıkıyor, marjinaller çıkıyor. Taksim'de ezanı ıslıklayan edepsizler çıkıyor. İttifakı deştikçe içinden Pensilvanya ve Kandil'in uzantıları çıkıyor. İttifakın önünü arkasını araştırdıkça ortaya çıkar ağları, menfaat şebekeleri çıkıyor. İttifaka dikkatli bir şekilde bakınca ortaya bölücü örgütün uzantılarıyla yapılmış kirli, kanlı pazarlıklar çıkıyor. Bu ittifakta herkes var ama sadece millet yok, milletin iradesi. Bu ittifakta her şey var ama samimiyet yok, şeffaflık yok. Bu ittifakta her türlü alengirli işlere yer var ama doğruluğa, dürüstlüğe yer yok.

Bu ittifakta bölücü heveslere tahammül var ama vatanperverliğe, milliyetperverliğe tahammül yok. Bay Kemal ve hanımefendi ilk günden itibaren ittifakın gerçek patronunun, asıl ortağının kim olduğunu gizlemeye özellikle dikkat ettiler. Bölücü örgüt sempatizanı yüzlerce kişiyi CHP rozeti ve CHP kamuflajıyla belediyelere sızdırma girişimlerini inkar ettiler. Kendileri konuşmayınca, yok sayınca, inkar edince milletin de gerçeği görmeyeceğini zannettiler. Ancak geçen hafta ittifakın gizli ortağı, asıl patronu çıktı ve postayı koydu." 

"ÜLKEMİ BÖLEMECEKSİNİZ, BÖLDÜRMEYECEĞİZ"

Alandakilere HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin açıklamalarını izleten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kardeşlerim, bu adam Kürt değil ama benim Kürt kardeşlerim üzerinden geçiniyor, oradan rant elde ediyor. Bu ne idüğü belirsiz birisi. Bu adam, Türkiye'yi bölme gayreti içerisinde olan malum parti HDP'nin eş başkanı. Sen Kürdistan'da mı yaşamak istiyorsun? Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, defol geç orada yaşa. Ama benim ülkemi bölemeyeceksiniz, böldürmeyeceğiz. Eş başkanın bu postası sonrasında Bay Kemal ve hanımefendinin elleri ayaklarına dolandı. Ne Ankara'daki adayları ne İstanbul'daki adayları ne de diğer illerdeki adayları meydana çıkıp bu nobran dile gıklarını bile çıkartamadılar. 'Hayır' bile diyemediler, birbiriyle çelişen, birbirini yalanlayan 3-5 cümle dışında eş başkana cevap bile veremediler. Ağızlarının paylarını aldılar, eş başkan karşısında mum gibi oldular. Hazreti Mevlana 'Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.' diyor. Maalesef bunlar ne oldukları gibi görünüyorlar ne de göründükleri gibi oluyorlar. Bize saldırarak, hakaret ederek, iftira atarak şu 10 günü kurtarabileceklerini düşünüyorlar. Ankara ve Türkiye'de Pandora'nın kutusu açılmıştır, kimin ne olduğunu biliyoruz." 

Seçim ittifaklarına atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet bu oyunu gördü. Tezgahın şifrelerini çözdü. Artık olanı olmamış sayamazsınız.

Hakikatı hakaretle örtemezsiniz. Gerçeği yalanla kapamazsınız. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Kirli iş birliklerini kanlı pazarlıklarınızı artık saklayamazsınız." dedi.

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'la ilgili iddiaları hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Ankara'da çevirdiğiniz dolapları bu milletin gözünden artık kaçıramazsınız. Kelime oyunlarıyla benim Ankaralı kardeşlerimi asla kandıramazsınız. Milletimizin basiretini, ferasetini hafife alamazsınız ve alamayacaksınız. Siz istemeseniz de siz gizlemeye çalışsanız da hakikatler er ya da geç ama mutlaka ortaya çıkacak. Artık benim milletim Ankara Büyükşehir adayının nasıl bir karşılıksız senet, sahte senet cambazı olduğunu öğrendi mi? Bunu bilenlerin bilmeyenlere anlatması gerekir mi? Ayrıca vergi kaçakçısı bu. Bunları anlatmanız lazım." 

"MATRUŞKA İTTİFAKININ ANKARA ADAYI İLE İLGİLİ GERÇEKLER ÇARŞAF ÇARŞAF ORTAYA DÖKÜLÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavaş'a gereken dersin verilmesi gerektiğini belirterek, "Şimdi bunu biz de takip ediyoruz. Hem ittifakla ilgili hem matruşka ittifakının Ankara adayı ile ilgili gerçekler çarşaf çarşaf ortaya dökülüyor. Bugün karaladıkları, kanlı bıçaklı oldukları şahıslarla daha düne kadar ne işler çevirdikleri, nerelere gittikleri, konuştukları birbirlerine hangi mesajları attıkları tek tek ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Yavaş ile ilgili iddiaların "bu skandal, provokasyon" denilerek ve sağa sola çamur atılarak kapatılamayacak kadar büyük olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sorulara dürüstçe cevap vermek yerine kaçmak, gazetecilere saldırmak, mızmızlanmak kimseye fayda sağlamaz. Elbette Ankaralı kardeşlerim bunun hesabını sandıkta soracaktır. Benim milletim bu ittifaka ve ortaklarına derslerini sandıkta verecektir. Ne böyle bir ittifaktan ne de bu ittifakın defolu adayından Ankara'ya bir hayır gelmez. Kendisine faydası olmayanın milletine de memleketine de hiçbir faydası olmaz. Biz kimseye hakaret etmiyoruz, kimseye iftira etmiyoruz
ama gerçekleri de milletimizin bilmesini istiyoruz." 

"BİZ MİLLETİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet için çalıştıklarını, koşturduklarını söyledi. Ankara'ya dev eserler kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Son 17 yılda bu şehre yatırımlarımızla, eserlerimizle, yollarımız, köprülerimiz, metrolarımızla mührümüzü vurduk. CHP'nin ve onun zihniyetindeki yandaş meslek odalarının engellemesine rağmen başkentimizi Türkiye'ye yakışır konuma taşıdık. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapıyoruz. Bu CHP bunu yargıya taşıyor. Ne oldu taşıdınız? Hiç. Yargı lehimize kararı verdi. Çıktın, özür diledin mi? Bunlarda öyle bir yüz yok ki? Ankara sıradan şehir değil. Şu andaki külliyelere layık bir şehir"

" ANKARA KARANLIK İŞLERE BULAŞMIŞ ELLERE TESLİM EDİLMEYECEK KADAR MÜHİM BİR ŞEHİR"

Ankara'nın Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalbi ve 15 Temmuz demokrasi destanının karargahı olduğunu belirten Erdoğan, "Ankara karanlık işlere bulaşmış ellere teslim edilmeyecek kadar mühim bir şehirdir. Biz de bu anlayışla Ankara'ya en tecrübeli, en başarılı geçmişi iftihar beratlarıyla dolu arkadaşımızı aday olarak gösterdik. Ankara'ya yakışacak kardeşimizi sizlerin huzuruna çıkardık. Mehmet Özhaseki'yi sizler çok yakından tanıyorsunuz. Bu ülkeye yaptığı hizmetleri sizler biliyorsunuz. Mehmet Özhaseki kardeşim, Ankara'ya heybesi projelerle dolu olarak geliyor." dedi. 

"2023'E ANKARA'MIZI HAZIRLAMAMIZ LAZIM"

Terörün delik deşik ettiği Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Van ve Ağrı'yı yeniden ayağa kaldıran ismin dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi burada yapılacak işlerimiz var. 2023'e Ankara'mızı hazırlamamız lazım. Ve Özhaseki Ankara'yı ulaşımıyla, yeni metro hatlarıyla, millet bahçeleriyle, millet kıraathaneleriyle, çocuk köyleri ve müzeleri ile 21. yüzyıl şehri yapmak için geliyor. Cumhurbaşkanlığında şahsım, büyükşehirde Özhaseki kardeşim ilçelerimizde belediye başkan adaylarımızla güç birliği yaparak Ankara'yı güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bunun için sizlerden Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki kardeşime sahip çıkmanızı istiyorum. Sizlerden bir kez daha söz almak istiyorum."

Alanda bulunanlara "Ankara 31 Mart'ta seni hafife alanlara dersini veriyor musun? Ankara 31 Mart'ta defolu adayları sandığa gömüyor musun? Ankara 31 Mart'ta memleket işi gönül işi diyor musun? 31 Mart'ta mührü gönül belediyeciliğine vuruyor musun? Ankara 31 Mart'ta hizmet siyasetini tercih ediyor musun?" sorularını yönelten ve olumlu yanıt alan Erdoğan, "Maşallah" dedi. 
Parkın hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, "Bir başka sürprizim var, 31 Mart akşamına kadar park ücretsiz olacak. Çocuklarla beraber ailece inşallah parkımızı gezeceksiniz. İşletmecilerle de görüştüm, mutabık kaldık, anlaştık ve böylece 31 Mart akşamına kadar Ankapark ücretsiz olarak sizlerin hizmetinde olacak." diye konuştu.

"Şehit ailelerimizin yakınlarına da ömür boyu ücretsiz. Son anda güzel bir hediye daha geldi. Allah rahmet etsin, Rabbim inşallah şehitlerimizle sevgili Peygamberimizin liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında bizleri buluştursun." ifadesini kullanan Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle açılışı gerçekleştirdi. 

NOTLAR

Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ile Wonderland Ankapark Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Barin de katıldı. 

BAKMADAN GEÇME!