Son dakika... Afyonkarahisar'da öğrenci servisi devrildi: 5 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2021 10:18

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde mıcırlı yolda kayarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan okul servisi minibüsündeki 5 öğrenci hayatını kaybetti, 4'ü ağır 5 öğrenci yaralandı.Kazayı haber alan öğrenci yakınları, olay yerinde sinir krizi geçirdi.​​​​​​​ Kaza sonrası araçta bulunan öğrencilerden birinin kendi imkanlarıyla köye ulaşarak kazayı ihbar ettiği ortaya çıktı. Hafif yaralanan ve 2 kilometre koşarak köye ulaşıp kazayı haber veren Arda Berk Demirel'in olayda ölen Melisa Demirel'in (14) kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kaza, saat 10.00 sıralarında Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyü yakınlarında meydana geldi. İlkokul öğrencilerini taşıyan ve Adalettin Şen'in kullandığı 03 UU 567 plakalı okul servis minibüsü, iddiaya göre mıcırlı yolda kayarak yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Minibüsün tavanı çarpmanın şiddetiyle kopup parçalandı.

 Araçtaki 5 öğrenci yaşamını yitirdi, 4'ü ağır 5 öğrenci ise yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Afyonkarahisar'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kazayı haber alan öğrenci yakınları, olay yerinde sinir krizi geçirdi.​​​​​​​

Bölgeye gelen Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, incelemelerde bulundu. 

Okul servisinin bölgedeki köylerden aldığı öğrencileri Alanyurt Köyü Ortaokulu'na götürdüğü, Çatağıl köyü çıkışında henüz belirlenemeyen nedenden dolayı sürücü Adalettin Şen'in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aracın kontrolden çıktığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Son dakika... Afyonkarahisarda öğrenci servisi devrildi: 5 kişi hayatını kaybetti

ÖĞRENCİLERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Kazada yaralanan 5 öğrenciden 4'ünün hastanelerde tedavisinin sürdüğü, diğerinin durumunun iyi olduğu kaydedildi. Kazada yaşamını yitiren öğrencilerin İsmail Eser (11), Melisa Demirel (14), Nisa Eser (14), Teslime Eser (13), Damla Duran (11) olduğu kaydedildi. Halen tedavisi devam eden yaralı öğrencilerin ise Rana Eser (12), Hakan Tek (16), Musa Eser (10) ve Yağmur Duran olduğu belirtildi.

Son dakika... Afyonkarahisarda öğrenci servisi devrildi: 5 kişi hayatını kaybetti

KAZAYI ÖĞRENCİLERDEN BİRİ HABER VERMİŞ

Kazada araçtan hafif yaralı olarak çıkan Arda Demirel'in 2 kilometre koşarak Çatağıl köyüne gidip kazayı haber verdiği öğrenildi. Yaşamını yitiren öğrencilerden İsmail Eser ile Nisanur'un kardeş olduğu belirtilirken, kazayı köydekilere haber veren Arda'nın kardeşi Melisa'nın da hayatını kaybettiği belirlendi.

Haberin Devamı

Araç sürücüsü Adalettin Şen'in (53) ise jandarma tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Son dakika... Afyonkarahisarda öğrenci servisi devrildi: 5 kişi hayatını kaybetti

Teslime Eser hayatını kaybetti

Kurtyurdu Mahallesi'nde oturan İsmail ile Nisa Eser kardeşlerin evinde üzüntü yaşandı. Kazayı görüp yaralılara müdahale eden Burhan Eser, "Ben süt topluyorum. Sabah kaza yapan servis aracıyla birlikte çıktım köyden. Bizim karşı mahalleden ortaokul öğrencilerini alıp götürüyor. Alanyurt köyüne sütü götürüp geri gelirken kaza yerini gördüm. Ben araçtan indim o esnada karşı taraftan bir araç daha geldi. Hemen çocuklara müdahale ettim, nefes alanları yan çevirdim. Ölenlere bakamadım zaten. Birisi kaportanın arasında sıkışmıştı. Babası da geldi o çocuğun. Onlarla birlikte çocuğu çıkardık kaportanın arasından, sonra da jandarma geldi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kazada hayatını kaybeden Melisa Demirel'in kardeşi Arda Demirel'in 2 kilometre koşarak köydekilere olayı haber verdiğini anlatan Eser, şunları söyledi:
"Haber vermeye giden çocuğu ben görmedim. Çocuk kaza anında korkusundan geri koşmuş. Köye doğru gitmiş ve çobanı görmüşler orada, ona haber vermişler. O çocuğu ben daha sonra gördüm. Ölen çocuğun kardeşi 'Bu kardeşim diyor' ama biz çocuğu bilemiyoruz."

KÖYE ULAŞIP İHBARDA BULUNAN ÖĞRENCİ KONUŞTU

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan ve tedavisi halen İscehisar Karamehmet Devlet Hastanesi'nde devam eden Arda Berk Demirel, yaşadığı şoku atlatmaya çalışıyor.

Demirel, AA muhabirine, aracın hızlı gittiğini anlattı. Kaza sonrası servis aracından çıkarak köylülere haber verdiğini anlatan Demirel, şöyle konuştu:
"Kazadan sonra köy muhtarlığına kadar gittim, herkesi çağırdım. Daha sonra 112'yi aradım. Hızlı gidiyordu, dikkatini kaybetti. Aracı çakıla kaptırınca da ağaca vurdu. Ben araçtan çıktım, 5-6 dakikaya köye vardım. Köye giderken de çoban köpekleri arkamdan koşa koşa geldi." dedi.

Haberin Devamı

Son dakika... Afyonkarahisarda öğrenci servisi devrildi: 5 kişi hayatını kaybetti

BAKAN ÖZER'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde öğrenci servisi kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Özer mesajında, "Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yitirdiğimiz canlarımızın acısını kalbimizde hissediyoruz. Evlatlarımıza Allah'tan rahmet, aileleri, yakınları ve öğretmenlerine sabır ve başsağlığı dilerim" ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!