Son dakika! 22 Türk daha Afganistan’dan Türkiye'ye getirildi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika 22 Türk daha Afganistan’dan Türkiyeye getirildi
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 18, 2021 10:46

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesinin ardından ülkede bulunan Türklerin tahliyesi devam ediyor. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait A400 tipi askeri kargo uçağıyla dün Kabil'den Pakistan'a götürülen 22 Türk İstanbul'a getirildi.

Haberin Devamı

Askeri uçakla Kabil'den Pakistan'ın başkenti İslamabad'a götürülen 22 Türk vatandaşı bugün Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla saat 09.40'da İstanbul Havalimanı'na getirildi. Türk vatandaşları burada karantina ve sağlık işlemlerinin tamamlanması için görevliler tarafından karşılandı. İşlemleri tamamlanan 22 Türk vatandaşının 10 günlük karantina süresi boyunca ikamet adreslerinde bulunacağı öğrenildi. 

"2 SAAT İÇERİSİNDE KABİL HAVALİMANI'NA GEÇMEMİ İSTEDİLER"

8 yıldır NATO'da görevli olan ve Kabil'de bulunan Türk vatandaşı Sadullah Çalık, tahliye süreci hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çalık, "Kabil'de durum baya kötüye gidiyordu. Biz Kabil'den ayrılmadan önce havalimanının sivil tarafı ele geçirilmiş, halk havalimanına baskın yapmıştı. Ben dün sabah Büyükelçiliğe başvuruda bulundum. 2 saat içerisinde havalimanına geçmem söylendi. Benimle beraber 30 kişinin üzerinde kişiye aynı anda askeri uçakla aldılar. Zaten tahliye sırasında büyükelçilik ekibi yanımızdaydı" dedi. 

Haberin Devamı

Son dakika 22 Türk daha Afganistan’dan Türkiyeye getirildi

"TÜRK OLDUĞUM İÇİN BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUM"

Askeri uçakla Pakistan'a geldikten sonra büyükelçilik ekipleri tarafından karşılandıklarını ifade eden Çalık konuşmasını şöyle sürdürdü: "Baya güzel bir hizmet vardı. Türk olduğumuz bir kez daha gurur duydum. Ekip tam teşkilatlıydı, testlerimiz yapıldı. Karnımızı doyurdular. VIP hizmet gibi tertemiz oteller de kaldık. PCR testimiz dahil otel de yapıldı. Büyükelçilik ekipleri son dakikaya kadar bizimle ilgilendiler. Orada dediğim gibi Türk olduğum için bir kez daha gurur duydum. Bu kadar kaliteli bir hizmet beklemiyordum açıkçası. Ülkemiz tarafından sonuna kadar desteklenmiş olmak gurur verici. Mesela diğer ülke vatandaşları çantalarını bile alamadılar. Sadece bir sırt çantasına müsaade edildi. Biz bütün eşyalarımızı aldık geldik."

Â

Son dakika 22 Türk daha Afganistan’dan Türkiyeye getirildi

Haberin Devamı

KABİL BÜYÜKELÇİLİ'NDEN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği, Afganistan'dan ayrılmak için büyükelçilik ve konsolosluk çağrı merkeziyle iletişime geçen Türk vatandaşlarının başvuru sıralamalarına göre Türkiye'ye getirileceğini duyurmuştu.

Büyükelçilik'ten yapılan duyuruda, "Vatandaşlarımızın kişisel güvenliklerini gözeterek, kendilerine haber verilene kadar beklemeleri uygun olacaktır. Büyükelçiliğimiz ve konsolosluk çağrı merkezi tarafından aranarak, tahliye için davet edilen vatandaşlarımıza gerekli yönlendirme yapılacaktır." ifadeleri kullanılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!