Son dakika: 22 ilde sarı kodlu yağış alarmı! İstanbul'a yeni sağanak uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2025 08:08

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu raporunu paylaştı. Bugün yurdun büyük kesiminde yağışlı hava etkili olacağı bildirilirken 22 ile sarı kodlu uyarıda bulunuldu. Öte yandan mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar da düşecek. İstanbul'da etkili olan sağanak yağışın ardından sokak ve caddeler göle döndü. Arnavutköy'de caddede biriken yağmur suyu nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Şişli, Beyoğlu ve Kağıthane'de de yollar göle döndü. Öte yandan yağışların pazartesi günü de etkisini sürdüreceği öğrenildi.

1 /10
İstanbulda aralıklarla kuvvetli yağış etkili oluyor
2 /10
İstanbulda aralıklarla kuvvetli yağış etkili oluyor
3 /10
İstanbulda aralıklarla kuvvetli yağış etkili oluyor
Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre ülke genelinin çok bulutlu, Güney Ege ile Çanakkale, İzmir, Zonguldak, Bolu ve Karabük çevreleri dışında kalan bütün bölgelerimizin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kırklareli, İstanbul, Bursa, Balıkesir ve Yalova çevreleri, Antalya’nın doğu kıyıları, Erzurum’un güneyinde kuvvetli, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının, kuzey, iç ve batı kesimlerde biraz azalması bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Son dakika: 22 ilde sarı kodlu yağış alarmı İstanbula yeni sağanak uyarısı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kırklareli, İstanbul, Bursa, Balıkesir ve Yalova çevreleri, Antalya’nın doğu kıyıları, Erzurum’un güneyinde kuvvetli, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın, Marmara'nın kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son dakika: 22 ilde sarı kodlu yağış alarmı İstanbula yeni sağanak uyarısı

Haberin Devamı

Yağışların pazartesi günü İstanbul başta olmak üzere yurdun pek çok kesiminde etkisini sürdüreceği öğrenildi.

Son dakika: 22 ilde sarı kodlu yağış alarmı İstanbula yeni sağanak uyarısı

Sarı kod ile uyarılan iller şu şekilde:

İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Erzurum, Erzincan, Adana, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Van, Hakkari, Muş, Bingöl, Tunceli.

İSTANBUL'DA SAĞANAK

İstanbul Valiliğinin kent genelinde beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle yaptığı sarı kodlu meteorolojik uyarının ardından gece saatlerinde kuvvetli yağış etkili oldu.

Sağanak nedeniyle kentin bazı bölgelerinde su birikintileri oluştu, sürücüler ve vatandaşlar yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Haberin Devamı

Üsküdar Çengelköy'de tıkanan rögar nedeniyle bir yolu su bastı. Bazı sürücüler güçlükle su birikintisinden geçerken, bazı sürücüler ise yoldan geri dönmek zorunda kaldı. Sürücülerin bu anları ise cep telefonu kamerasınca kaydedildi.

Son dakika: 22 ilde sarı kodlu yağış alarmı İstanbula yeni sağanak uyarısı

Şişli'de ise bazı iş yeri ve evleri su bastı. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ve İSKİ ekipleri, su basan dairelere müdahale etti. Merkez Mahallesi'nde ise su birikintisinde mahsur kalan bir otomobil arıza yaptı.

Sürücü araçtan inmek zorunda kalırken, arıza yapan otomobil çekici yardımıyla götürüldü. Öte yandan, aracın suda mahsur kaldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Son dakika: 22 ilde sarı kodlu yağış alarmı İstanbula yeni sağanak uyarısı
Sarıyer'de kuvvetli yağış nedeniyle Uskumruköy'deki bazı iş yerlerini su bastı.

Haberin Devamı

SARIYER'DE YOLUN ÇÖKMESİ SONUCU PİKAP İLE KAMYONET DEREYE DÜŞTÜ

Sarıyer Uskumruköy'de, viyadüğün altındaki inşaat alanında derenin üzerinden geçen yolda yağışın etkisiyle çökme meydana geldi.

Son dakika: 22 ilde sarı kodlu yağış alarmı İstanbula yeni sağanak uyarısı

Haberin Devamı

KADIKÖY’DE 5 KATLI BİNANIN İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

KADIKÖY'de yağışın ardından 5 katlı binanın istinat duvarı çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, belediye ekiplerinin yaptığı incelemede binanın tahliye edilmesine gerek olmadığı belirlendi.

Son dakika: 22 ilde sarı kodlu yağış alarmı İstanbula yeni sağanak uyarısı

ARNAVUTKÖY'DE CADDE GÖLE DÖNDÜ

Arnavutköy Boğazköy İstiklal Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'nde biriken yağmur suyu suyu nedeniyle yaya ve araçlar zor anlar yaşadı. Araçlar caddede ilerlemekte güçlük çekti.

Bayrampaşa'da ise sabah saatlerinde yağış etkisini azalttı. Yağmura çoğu kişi hazırlıksız yakalandı.

Son dakika: 22 ilde sarı kodlu yağış alarmı İstanbula yeni sağanak uyarısı
Sarıyer Kilyos yolu yağış nedeniyle göle döndü.

Kağıthane'de sağanak yağış sonrası göle dönen yolda ilerlemekte zorlanan bir minibüs cep telefonu kamerasına yansıdı.

Son dakika: 22 ilde sarı kodlu yağış alarmı İstanbula yeni sağanak uyarısı
İSTANBUL'DA BAZI BÖLGELERDE METREKAREYE 5 İLA 45 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İBB'den yapılan açıklamada, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın İstanbul'da kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olduğu belirtildi.

Gece yarısı başlayıp, saat 04.00 civarı şiddetini artıran sağanağın Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası'nda özellikle Şişli, Sarıyer, Arnavutköy, Beykoz, Üsküdar, Bakırköy'de etkili olduğu ifade edilen açıklamada, kentin farklı bölgelerinde metrekareye 5 ila 45 kilogram arasında yağış düştüğü kaydedildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların sabah ve öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 14
İzmir: Çok bulutlu 17
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların sabah saatlerinde doğu kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 17
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 18
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 17
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı (Yağışların güney kesimlerinde bu akşam saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor) 7
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 14

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!