Sömestr tatili ne zaman? 15 tatili ne zaman başlıyor?

Güncelleme Tarihi:

Sömestr tatili ne zaman 15 tatili ne zaman başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 12:50

Öğrenciler merakla yarıyıl tatilini bekliyor. Eğitime ara vereceği yarıyıl tatili ne zaman? Öğrencilerin 15 tatili ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

2015-2016 öğretim yılında yarıyıl tatili için sayılı günler kaldı. Öğrencilerin merakla beklediği sömestr tatili 22 Ocak 2016' da başlayacak. Öğrenciler ve öğretmenler için 15 tatili 22 Ocak Cuma günü başlamış olacak.

SÖMESTR TATİLİ 30 GÜN MÜ OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı açıklamada, sömestr tatilinin 16 gün süreceğini açıkladı. Gündeme gelen 15 tatili 30 gün mü? olacak sorusu da henüz netlik kazanmadı. Bakanlığın konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

 İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2015-2016 yılının ilk yarısı, 22 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler için yarıyıl tatili 5 Şubat Cuma günü sonra ermiş olacak.  Ancak 5 Şubat tarihinin hafta sonu tatiline denk gelmesi ile birlikte okullar eğitim öğretime 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

SÖMESTR TATİLİNDE ÖDEV YOK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı geçtiğimiz dönem yaptığı açıklamada, sömestr tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini belirtmiş ve birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti. 15 tatil olarak da bilinen sömestr tatilinde öğrencilere artık ödev verilmeyeceği belirtildi.  Bakan Avcı, hem veliler için hem de öğrenciler için tatilde ödev konusunu incelediklerini,  sömestr tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini vurguladı. Avcı, Milli Eğitimin müfredatının zaten yoğun geçtiğini, velilerin de çocuklarla ders çalışmak zorunda kaldığını bildiklerini ifade etti. Bu sebeple öğrenciler ve veliler yarıyıl tatilinde ödevlerden de kurtulmuş oldu.  Eğitimciler de yine öğrencilere, tatili fırsat bilip dinlenirken bir yandan da geçmiş derslerin tekrarlarının yapılmasının faydalı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Sömestr tatili ne zaman 15 tatili ne zaman başlıyor

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Sömestr tatilinin bitmesiyle ikinci döneme başlayacak olan öğrenciler ve öğretmenler, 8 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak. 2015 - 2015 eğitim ve öğretim yılının sona eriş tarihi ise, 10 Haziran 2016 Cuma günü olacak. Öğrenciler tatillerine hazırlanırken ayrıca sınav telaşlarını da yaşayacak.

Sınav maratonu içinde en önemlileri lise ve üniversite geçiş sınavları olarak görülüyor. Özellikle 8.Sınıf öğrencileri 27-28 Nisan 2016' da başlayacak olan TEOG sınavlarına hazırlanması gerekecek.

Haberin Devamı

Sömestr tatili ne zaman 15 tatili ne zaman başlıyor

BAKMADAN GEÇME!