Somali'deki terör saldırısında hayatını kaybetmişti! En acı veda...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 18:38

Somali’nin başkenti Mogadişu’da düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitiren iki Türk işçiden Erdinç Genç(44), memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Genç'in acılı babası Abdurrahman, annesi Hamide, eşi Melek Genç ve akrabalarının yanı sıra Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşkın'ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Somali'deki terör saldırısında yaşamını yitiren iki Türk işçiden Erdinç Genç, memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Somali'de önceki gün bomba yüklü motosikletle bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden evli ve 3 çocuk babası Erdinç Genç (44) için Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde cenaze töreni düzenlendi.

Genç'in Türk bayrağına sarılı cenazesi babaevinde helallik alındıktan sonra evin önündeki meydana götürüldü. Erdinç Genç'in naaşı Çorum Müftüsü Muharrem Biçer'in kıldırdığı cenaze namazının ardından evinin karşısındaki mezarlıkta toprağa verildi.

Somalideki terör saldırısında hayatını kaybetmişti En acı veda...

Törene, Genç'in acılı babası Abdurrahman, annesi Hamide, eşi Melek Genç ve akrabalarının yanı sıra Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşkın'ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. 

Haberin Devamı

Erdinç Genç'in 3 ay önce aynı saldırıda hayatını kaybeden ve bugün Çorum'da toprağa verilen Selami Aydoğdu ile çalışmak için Somali'ye gittiği öğrenildi.Somali'de 2 Ocak'taki terör saldırısında Türk işçiler Selami Aydoğdu ve Erdinç Genç hayatını kaybetmiş, Ömer Aydoğdu, Şakir Çetinkaya, Yavuz Ercan ve İmdat Uzuncaköse yaralanmıştı.

SOMALİ'DEKİ TERÖR SALDIRISINDA OĞLUNU KAYBEDEN BABANIN ACISI

Somali'de önceki gün sabah saatlerinde bomba yüklü motosikletle bir Türk firmasına yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden Selami Aydoğdu (22)  memleketi Çorum'un Mecitözü ilçesine bağlı Çayköy köyünde toprağa verildi.

Aynı saldırıdan yaralı kurtulan ve oğlunun cenazesine katılan baba Ömer Aydoğdu, AA muhabirine, Selami Aydoğdu'nun 5 çocuğundan biri olduğunu söyledi.

Somalideki terör saldırısında hayatını kaybetmişti En acı veda...

Oğlunun düğün borçlarını ödemek için 3 ay önce yanına geldiğini söyleyen baba Aydoğdu, saldırının olduğu gün evladıyla yol yapım işinde çalıştıklarını aktardı.  

Haberin Devamı

"YARASI YOKTU. DOKTORLAR, 'OĞLUNUZU İKİ AMELİYATA ALDIK AMA KURTARAMADIK' DEDİLER" 

Bombanın yanında patladığını, oğlunun patlamaya daha uzak noktada olduğunu belirten Aydoğdu, şunları dile getirdi:

"Patlama olunca oğlum, 'Baba, baba' diye bağırdı. Benim vücudumda ve kolumda yaralar vardı. Hastaneye beraber gittik. Yolda, 'Baba bir şeyin var mı nasılsın?' diye sordu. Ben de ona sordum. 'Benim bir şeyim yok.' dedi. O sırada baygınlık geçirdi. Kafasına su döktüm. Hastanede o başka odaya alındı ben başka odaya. Yarası yoktu. Daha sonra doktorlar geldi, 'Oğlunuzu iki ameliyata aldık ama kurtaramadık' dediler."

Oğlunun ekmeğini kazanmak için geldiği ülkede terör saldırısında ölmesinin derin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Aydoğdu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Zorla yanıma çalışmaya geldi. Düğün borcu da vardı ama ben onu Somali'de terör saldırıları olduğu için Türkiye'ye göndermek istedim. Kabul etmedi, devreye annesini ve kardeşlerini de soktu. 'Baba ölsek de beraber öleceğiz, kalsak da beraber kalacağız. Biz buraya ekmek kavgası için geldik.' dedi. Ben 5 ay önce Somali'ye gitmiştim. Oğluma 6 ay önce düğün yapmıştım. 'Gelme oğlum.' dedim ama dinlemedi beni. 'Baba ev aldın, düğünü yaptın her şeyi senin sırtına yüklemeyelim. Ben de sana yardım edeyim.' dedi." 

Somali'de 2 Ocak'taki terör saldırısında Türk işçiler Selami Aydoğdu ve Erdinç Genç hayatını kaybetmiş, Ömer Aydoğdu, Şakir Çetinkaya, Yavuz Ercan ve İmdat Uzuncaköse yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!