Şölende sevgi seli

Güncelleme Tarihi:

Şölende sevgi seli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca dün Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen ‘Adım adım Tek Başına DSP İktidarı Şöleni’ne eşi Rahşan Ecevit ile katıldı. Yaklaşık 12 bin kişi alan Abdi İpekçi Salonu DSP'lilerle doldu. Ecevitler salona girdiğinde Bülent Ecevit'in, eşi için yazdığı ve son kitabına adını veren ‘El ele büyüttük sevgiyi’ adlı şiir okundu. DSP'liler Genel Başkanları’nı, ‘Halkçı Ecevit’, ‘Başbakan Ecevit’ sloganlarıyla karşılarken, salonun duvarlarını ‘Ecevit sen hep haklı çıktın’, ‘Kıbrıs’ı yem etmedik, etmeyeceğiz', ‘Hükümette uyum, Türkiye’de huzur' afişleri süsledi. Ecevitler’in salona girişi sırasında tavandan mavi ve bayaz balonlar salona dağıldı. DSP lideri eşiyle el ele çıktığı kürsüden partililere hitaben bir konuşma yaptı. Ecevit 1 saat 20 dakika süren konuşmasında DSP'li bir iktidarın şart olduğunu sık sık yineledi.

İTHAL İSLAM ANLAYIŞI

Türkiye'nin bazı Arap ülkeleri ve İran'daki gibi ‘Allah korkusu’na dayanan değil, ‘Allah sevgisi’ne dayanan bir İslam anlayışı bulunduğunu belirten Ecevit, ‘‘Böyle ülkelerden, yurtdışından ithalat yapar gibi, İslam anlayışı almak kabul edilemez’’ dedi. Ecevit, salona el ele geldiği DSP Genel Başkan Yardımcısı eşi Rahşan Ecevit'le birlikte güvercin uçurdu. Ecevit, partisinin 8 aylık iktidar sürecinde başarılı olduğunu söyledi.

Ecevit, ‘‘SHP'nin, CHP'nin genel başkanı’’ diye tanımladığı Baykal'ın yıllarca iktidar ortağı olduğu halde önceki gün Siirt'te bölge halkından özür dilediğini belirterek, ‘‘Bazıları özür diliyor, biz ise çözüm üretiyoruz’’ dedi.

Ecevit, hükümet ortaklarıyla zaman zaman dışarıda ayrı konuşsalarda, Bakanlar Kurulu'nda görüşbirliği içinde olduklarını belirtti ve ‘‘Ortaklarımızdan bir şikâyetimiz yok’’ dedi. Ecevit, partisine bağlı bakanlıkların icraatlarını tek tek anlattı ve enflasyonun inmesi için ‘biraz sabır ve biraz zaman’ istedi. Vergi reformu, Kıbrıs sorunu ve Güneydoğu'ya verilen teşviklerle ilgili de açıklama yapan Ecevit, konuşması sonrasında ‘El ele büyüttük sevgiyi’ isimli son şiir kitabını imzaladı. Rahşan ve Bülent Ecevit, şölene türküleriyle katılan sanatçı Belkıs Akkale'yi konseri sırasında sahnede kutladılar. Şölende halk oyunları ekipleri de gösteri yaptı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!