Sokaktaki tehdit

Güncelleme Tarihi:

Sokaktaki tehdit
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2020 07:00

Dezenfekte çalışmalarının en üst seviyeye çıkarıldığı, pek çok kişinin kendisine karantina uyguladığı dönemde sokaklardaki bu manzara ‘pes’ dedirtti. Duyarsız bazı vatandaşlar, kullandıkları maske ve eldivenleri, diğer kişilerin sağlığını hiçe sayarak sokağa attı.

Haberin Devamı

Sıkı tedbirlere rağmen bazı vatandaşların kullandıkları eldiven, maske ve ıslak mendilleri yerlere atması, hastalık bulaştırma riski nedeniyle tehlike yaratıyor. Kimyasal atık olarak görülen eldivenlerin sokaklara atılması vatandaşların da tepkisine neden oldu. Sokaklara eldiven ve maske atılmasının büyük risk oluşturduğunu ve kendilerini çok rahatsız ettiğini söyleyen Ahmet Sağlam, “Yerlere eldiven atılması çok kötü. Bu şekilde kendimizi koruyamayız. Sorumsuz vatandaşlarımız var, lütfen bunlara biraz dikkat edelim. Bu salgın sürecinde herkes üzerine düşeni yapmalı. Lütfen mümkün olduğunca hijyenimize, temizliğimize dikkat edelim. Eldivenleri de yere atmayalım” dedi.

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş şunları söyledi: “Alanya Belediyesi olarak koronavirüs eylem planı dahilinde şehirde, hizmet alanlarımızın hepsinde, kamu kurumlarında, belediye otobüslerinde, duraklarda, ATM’lerde, eczanelerde ve pek çok alanda dezenfeksiyon çalışmaları yaptık. Aynı zamanda pazar yerleri ve market girişlerinde maske dağıtımı yapıyoruz. Özellikle çevrenin korunması ve halk sağlığının korunması adına kullanılan maske ve eldivenlerin sokaklara gelişi güzel atılmamasını halkımızdan rica ediyoruz.”

Haberin Devamı

2-3 GÜN MİKROBU TAŞIYOR

Yeni yapılan araştırmalara göre COVID-19 hastalığına neden olan yeni tip koronavirüs, havada 3 saat, bakır yüzeyde 4 saat, karton yüzeyde 24 saat kalıyor. Plastik veya paslanmaz çelik yüzeyde ise 2-3 gün kadar hastalık yapıcı etkisini sürdürmekte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!