Sokaktaki kütüphaneyi siz de beğendiniz mi

Güncelleme Tarihi:

Sokaktaki kütüphaneyi siz de beğendiniz mi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 10:07

Geçen yaz tatilinde gittiğim Antalya’dan İstanbul’a dönerken yolumu değiştirip Eskişehir’e uğradım. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in kente kattıklarını yerinde gördüm, hayran kaldım.

Haberin Devamı

“Keşke” dedim, siyasi partiler belediye başkanlarını veya başkanlığa aday olmayı düşünenleri buraya getirip, bir kent nasıl düzenlenir diye örnek olarak gösterseler. Dün Twitter’da dolaşırken, yandaki fotoğrafı gördüm.

Sokaktaki kütüphaneyi siz de beğendiniz mi

Alaattin Çağıl paylaştığı fotoğrafın altına, “Ülkemizde Eskişehir diye bir yer var. Parkta otururken yanınızda kütüphane bulabileceğiniz bir şehir” yazmış. "Ne güzel bir uygulama" dememe kalmadı, İHA’nın iki gün önce geçtiği, “Karaman Belediyesi Kent Konseyi koordinasyonunda başlatılan ‘Her Durağa Bir Kitaplık’ projesi hayata geçirildi” haberini hatırladım.  

Sokaktaki kütüphaneyi siz de beğendiniz mi

Haberin Devamı

KEŞKE HER YERE YAYILSA 

Sokaktaki kütüphaneyi siz de beğendiniz mi


Haber şöyle devam ediyor: 

“Karaman'da sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam eden Kent Konseyi, örnek bir projeye daha imza attı. Kent Konseyi koordinasyonunda Karaman Belediyesi otobüs duraklarına kitaplık kurdu. Türk Dil Parkı yanında bulunan kitaplığa, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ilk kitapları koydu. ”Nasıl, güzel bir uygulama değil mi? Konukseven yaptığı konuşmada çağrı da yapıyor:

“Vatandaşlarımız evlerinde bulunan kitapları bu kitaplıklarımızda değerlendirmemiz için bize bağışta bulunabilirler.

”Başkan Çalışkan da konuşmasında projeyi hayata geçiren kent konseyine teşekkür etmiş. Ben ikisine de teşekkür ediyorum yaptıkları için.İlk etapta şehir merkezinde 13 durağa kurulan kitaplıklar önümüzdeki günlerde şehrin genelinde yaygınlaştırılacakmış. Bu yazıyı okuyanlara da bir çağrıda bulunuyorum. Siz de lütfen Karaman Belediye Başkanlığı’na kitap gönderin. Gönderin ki, iyi iş yapanlar umutlansın.“Yalnız değilmişiz, iyi şey yapanlar fark ediliyormuş” desinler. Ben seçtiğim bazı kitapları (Karaman Belediye Başkanlığı otobüs duraklarına kitaplık projesi KARAMAN) adresine yolladım bile… Sıra sizde.

Haberin Devamı

BİLGİYE KOLAY ULAŞMAK

Kitap okumak, bilgilenmek güzel. Ancak internet ortamında arama motorlarına iki kelime yazınca yüzlerce bilgiye ulaşmak da artık mümkün. Bunun faydası, daha  önce yapılan çalışmalara anında ulaşabilmemiz. Bilgi birikimine sahip olmak da güzel, onu korumak da. Ankara Üniversitesi, son 70 yılda oluşturulan bilimsel ve kültürel etkinliklere ilişkin yazılı ve görsel her türlü materyali elektronik ortama taşıyacak çalışmalara başlamış. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Anadolu Ajansı muhabiri iki arkadaşımıza yaptığı açıklamada şöyle diyor:

“Son 70 yılda oluşturulan bilimsel ve kültürel etkinliklere ilişkin yazılı ve görsel her türlü materyali elektronik ortama taşıyacak çalışmalara başladı. Arşiv için her türlü bilgi güvenliği ve fiziksel risklere karşı akıllı bir bina tahsis ettik. E-arşiv sistemi, üniversitemizin hafızasını dijital ortamda kayıt altında tutacak ve asırlar sonrasına taşıyacak. Üniversitede bir müze görüntüsündeki 'Türkiye Cumhuriyeti Tarih Koleksiyonu' ile gün yüzüne çıkmamış fotoğrafların bulunduğu  ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ albümündeki değerli belgeler, elektronik arşive alınırken, orijinalleri korunmaya devam edecek.”Aklınızda bulunsun. Umarım tüm üniversitelerimiz benzer bir çalışma yapıyordur.Herkesin iyi haberler alması dileğiyle… 

BAKMADAN GEÇME!