Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

KİTAP SERGİSİ

Halaskárgazi Caddesi üzerindeki kitap sergileri artık belediye himayesinde. Sergilere ait koruma tentelerinde ‘Temiz Şişli için elele’ sloganı yazılı. Şişli'ye yaklaşırken sol taraftaki Bulgar Hastanesi’nin önündeki kaldırımın kenarına kurulan kitapçılarda her türlü edebi eserin yanı sıra bilgisayar kitapları ve kaset de satılıyor. Araya birkaç gümüşçü ve derici de sıkışmış.

SEHPAYA CİLA ÇEKİYOR

Dolapdere'de 21 yıldır cilacılık yapan Şevket Sontan birkaç yıl önce Taksim Caddesi'nin köşesindeki bu atölyeyi açmış. 14 yaşında cila işine başladığında kullanılan spreylerin yerini bugün makineler almış. Mobilyacılardan topluca gelen sehpaların her birinin yarım saatlik işi var. Sonbahar aylarında siparişlerin arttığını belirten Sontan ve dört yardımcısı atölyedeki yoğun tiner kokusuna da alışıvermişler. Üç çocuk sahibi Şevket Sontan, birkaç yıl önce Dolapdere'den Kuştepe'ye taşınmış.

BARUTHANE CADDESİ

Dolapdere Caddesi'nin Pangaltı'ya yaklaştığı kısımdan giriliyor Baruthane Caddesi'ne. Dik bir yokuşla Kurtuluş'a varan caddenin ilk kısmı 280 adım uzunluğunda. Feriköy'e kadar uzanan 490 adımlık ikinci kısım çok daha canlı. Özellikle gıda bakımından sorun yok. Bakkallar, marketler, manavlar, fırınlar, pastaneler bol. Caddede tek yönlü bir trafik işliyor. Ancak sol taraftaki kaldırıma park eden araçlar yürümeyi zorlaştırdığı gibi belediye otobüslerinin geçişine de zaman zaman engel oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!