Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

DERDİNİ ANLATAMIYOR

Henüz bir buçuk yıllık evli Ersin Tutçu, Avcılar Pınar Sokak 25 namaradaki Çiçek Apartmanı’nın ikinci katında kirada oturuyor. Eşiyle birlikte korkulu saatler geçirmiş depremden bu yana, gürültüyle ve sarsıntıyla kendilerini sokağa zor atmışlar. Evin duvarlarında oluşan çatlakları gösterirken yakınıyor: ‘‘Kriz masasına evimizdeki hasarın tespit edilmesi için başvurmaya gittik. Ancak, derdimizi kimseye anlatamadık.’’

FEVZİ ÇAKMAK CADDESİ

Ambarlı merkezden başlayıp Reşit Paşa Caddesi'ne bağlanan caddede hummalı bir kurtarma çalışması var. Caddedeki sitelerde yıkılan çok katlı apartmanlarda kepçe, dozer ve kamyonlarla çalışmaya devam ediliyor. Çalışma yüzünden Siteler mevkiine yakın kısımda yol trafiğe kapatılmış. Minibüsler bu yüzden değişik bir güzergáh izliyor.

ÇADIRKÖY

Avcılar Merkez Mahallesi'ndeki pazar yeri semt sakinleri tarafından çadırköy haline getirilmiş. Salı sabahı pazar tahtaları kullanılarak boş alanda derme çatma çadırlar kurulmuş. 300'ü aşkın semt sakini çoluk çocuk buraya sığınıvermiş. Akşam saatleri kalabalıklaşan çadırköyde kalanlar tuvalet ihtiyaçlarını yakındaki camide veya kısa süre için girdikleri evlerinde gideriyor. Çarşamba günleri kurulan semt pazarının yapılması da çadırköy nedeniyle tehlikede.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!