Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

ASSOS ANTİK RESTORANT

Yeniköy'de ufak, şirin bir mekán. Yaklaşık üç ay önce açılan restoranın antikaya meraklı Assoslu sahibi Hayrettin Bey dekora da bu özelliklerini yansıtmış. Bu kısa süre içerisinde müşteriler de duvar, hatta tavan yazılarıyla katkıda bulunmuşlar. Samimi bir ortam oluşturma çabaları bazı akşamlar Zeki Müren'le uzun yıllar çalışmış Tanburi Kayhan Bey'in katkısıyla başarılı olmuş. Assos'ta, ızgara ve salata çeşitlerinin yanı sıra özel siparişler de ısmarlanabilir.

AŞÇI DENİZE AÇILDI

Hayati Topçu ömrünün büyük bir kısmını lokanta mutfaklarında aşçılık ederek geçirmiş. Şimdi emeklilik günlerini Rumelihisarı'nda demirli teknesinde balık-ekmek satarak geçiriyor. Mevsimine göre balık halinden aldığı palamut, lüfer ve uskumruları pişiriyor sonra da Boğaz’a yolu düşenlere satıveriyor. Belediyeye deniz işgaliyesi ödediğinden eline fazla bir para kalmıyor. Topçu keyfine göre çalışıyor, Reşitpaşa'daki evinden keyfi olursa çıkıp Hisar yolunu tutuyor. Hayri Usta'da yarım ekmek arası uskumru bugünlerde 700 bin lira.

KERESTECİ ZÜHTÜ SOKAĞI

Yeniköy'deki 158 adımlık Keresteci Zühtü Sokağı Köybaşı Caddesi üzerinde. Askerlik Şubesinin çaprazında, Arnavut kaldırımı döşeli dik bir yokuşla başlıyor. İki yanda sıralanmış ahşap evlerin bahçesinden ve sokağın kenarından çiçekler fışkırıyor. Sokak sakinleri sardunyalar ve güllerle donatmış evlerini. Otomobil de girmeyince insan kendini parkta zannedebilir. Bu huzuru bir tek yan sokaktaki evin restorasyon gürültüsü bozuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!