Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

SEVİM HANIM'IN BADEM EZMESİ

Sevim İşgüder meşhur Bebek Badem Ezmesi'nin sahibi. Dükkan sicil ticarete 1904 yılında kaydedilmiş, ama ailenin badem yapmaya başladığı tarih daha eskiye uzanıyor. Babalarının ölümünden sonra dükkanı uzun süre anne Anastasia İşgüder işletmiş. Daha sonra Sevim Hanım işin başına geçmiş, ablası da kendisine yardım etmiş. Sevim hanım her gün saat 8.00'de dükkana geliyor, badem ayıklanacağı günler ise saat 6.00'da işbaşı yapıyor. Hálá herşeyi kendisi hazırlıyor. Badem ezmesi 10, fıstık ezmesi 12, meyve şekerlemesi (kilo) 9 milyon lira.

KLODFARER CADDESİ

Çemberlitaş'taki 269 adımlık Klodfarer Caddesi ismini bu yüzyılın başında Türk dostu olarak değerlendirilen Fransız yazardan almış. Divanyolu Caddesi'ne bağlanan cadde tek yönlü araç trafiğine açık. Babıali yönünden gelen araçlar bu yolu kullanarak Sultanahmet Adliyesi civarına ulaşabilirler. Caddede birkaç halıcı ve bir kitabevinin dışında göze çarpan, adım başı rastlanan avukat büroları. Her binada birkaç avukat tabelası görmek mümkün. Caddenin sonunda Keçecizade Fuat Paşa Camii ve türbesi bulunuyor.

ARABA KİRALANIR

Taksim'de Topçu Caddesi'ndeki Europcar'da, en kısa kiralama süresi 24 saat. Kiralayan kişinin 1. grup araçlar için 22, 2. ve 3. grup araçlar için en az 26 yaşında ve 2 yıllık ehliyeti olması gerekiyor. Arabalardan bazılarının günlük kiralama bedelleri de şöyle: Renault Broadway 14 milyon lira, Ford Escort 17 milyon 500 bin lira, Ford minübüs 34 milyon lira, Suzuki Samurai 22 milyon lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!