Sokak panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak panorama
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

ÇUHACI HANI SOKAK

Kapalıçarşı'nın Mahmutpaşa tarafındaki duvarına paralel sokak, kuyumcu dükkanlarıyla dolu. Karşı tarafta ise sokağa adını veren han bulunuyor. 87 adımlık Çuhacı Hanı Sokak'ta tam 17 kuyumcu dükkanı var. Vitrinlerinde altın sergileyen dükkanların dışında, sokakta iki büfe ve bir de döviz bürosu bulunuyor .

ORTAKÖY'Ü ÇİZİYOR

Kendini Ortaköy'ü resmetmeye adamış bir karikatür sanatçısı: Fethi Develioğlu. 46 yaşındaki Develioğlu'nun bazı karikatürleri Washington Post gibi Amerikan gazetelerinde yayınlana dursun, o çok sevdiği Ortaköy'ü bırakmıyor. Geçen yıl Fatih'teki evini de Ortaköy'e taşıyan sanatçı semti betimleyen resimlerini Vapur İskelesi Sokak'ta sergiliyor. Ortaköy'e gezmeye gelen yabancı turistler en önemli müşterileri.

KADINLAR BOŞ DURMUYOR

Fatih Belediyesi İmrahor Eğitim Birimi 1997 yılının Kasım ayında hizmete girmiş. İmrahor anıtı karşısındaki çöp parkı diye adlandırılan arazi belediye tarafından civar ev kadınlarının ücretsiz olarak katılabildiği el sanatları kursuna dönüştürülmüş. 14-55 yaşlarındaki 40'ı aşkın kadın burada makrame, seramik, folyo, boyama gibi el işleri üzerine önce eğitiliyor sonra da ürünler veriyor. Ayrıca bilgisayarlı İngilizce kursu da hafta boyunca çocuklara okul sonrası yabancı dil öğrenme imkanı sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!