Sokak panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak panorama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

BALİ BABA ÇIKMAZI

Eyüp'te yer alan 39 adımlık bu kısa çıkmaz adını Bali Baba Camii'nden alıyor. 1550 yılında yaptırılan cami ve içindeki türbe çıkmazın tam girişinde yer alıyor. Arka taraftan yol açılınca çıkmazlığı sona ermiş ama pek araba girmediği açık. Zaten cadde tarafındaki girişte önlem alınmış. Bir seyyar mandalinacı girişe yerleşip yolu kapatmış , yayalar için bile geçmesi zor bir engel oluşturuyor.

CRAZY SHOP

Rock ve Heavy Metal gruplarının tişörtlerinin ve posterlerinin satıldığı Crazy Shop Bakırköy'de. Dükkanı beş yıl önce açan Soner Arıcak, üniversite yıllarında ilgi duyduğu ve kısa bir süre yaptığı işi sürdürüyor. İlk zamanlarda dükkan çevre sakinlerince garipsenmiş. Ancak, kısa sürede özellikle rocksever gençler dükkanın sadık müşterileri haline gelmişler. Ellerinde sipariş listesiyle Crazy Shop'a yolu düşen anneler de var.

BAŞARI BELGELİ POSTACI

İsmail Çelik kendi deyimiyle 21 yıl 8 ay Bakırköy Postanesi'ne bağlı olarak postacılık yapmış. 21 yıl aralıksız aynı merkezde çalışmasından ötürü Genel Müdürlük tarafından başarı belgesiyle ödüllendirilmiş. Emekli olduktan sonra beş ay evinde oturmuş. PTT'nin özelleştirilmesinden sonra Bakırköy'de posta dağıtım işine geri dönmüş. Yine Bakırköy'ün sokaklarını arşınlıyor, yol soranlara anında yardımcı oluyor. Kendisi Samsun Alaçam'dan İstanbul'a gelmiş, ama çocukları burada doğup hayata atılmışlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!