Sokağa çıkma yasağı bitecek mi? Kısıtlamaların mart ayında esnetilmesi gündemde

Güncelleme Tarihi:

Sokağa çıkma yasağı bitecek mi Kısıtlamaların mart ayında esnetilmesi gündemde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2021 07:40

Sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceği son gelişmeler ile vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan belli bir vaka sayısının altına düşmesiyle kısıtlamaların kademeli olacak kaldırılacağını söylemişti. Mart ayının ikinci yarısında kısıtlamaların bir kısmının kaldırılacağı gündeme geldi. İşte, sokağa çıkma yasakları hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? soruları vaka sayılarındaki düşüş ve aşılamanın başlamasıyla birlikte bir kez daha gündeme geldi. Bir süredir 81 ilde hafta içi belirli saatlerde, hafta sonu ise tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını duyurmuştu. Erdoğan’ın açıklaması ardından kısıtlamaların mart ayında esnetilebileceği konuşuluyor. Peki, sokağa çıkma yasağı kalkacak mı?


Erdoğan; Salgın tedbirlerinin, faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız, öğrencilerimiz, çalışanlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz. Tüm dünya ile birlikte bu soruna kalıcı bir çare bulana kadar hayatımızı, kendimizi salgından koruyacak tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Bu tedbirlerin en başında 'TAMAM' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe geliyor. Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır." ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Aşı konusuna da değinen Erdoğan, "Türkiye, dünyadaki tüm aşı geliştirme ve üretim faaliyetlerini yakından takip etmekte, uygulama aşamasına gelen her ürünle ilgilenmektedir. Halihazırda Çin menşeli bir aşıyı bildiğiniz gibi ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı şu anda ülkemize geldi. Alman menşeli bir aşı ile ilgili anlaşmamızı da yaptık ama görüşmeler devam ediyor. Nihai kararı henüz karşılıklı olarak vermiş değiliz. Rus ve İngiliz menşeli açılarla ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz.

Ülkemize gelen aşıların kullanıma sunulabilmesi için gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasına göre uygulamasına geçilecektir. İnşallah belirlenen sıralamaya göre perşembe veya cuma günü bu kampanyamız başlamış olacak. Tabii en önemlisi kendi aşımızı geliştirme çalışmalarıdır. Çok sayıda üniversitemiz, kuruluşumuz ve firmamız bu amaçla yoğun bir gayret içindedir. İnşallah hep birlikte bu musibetin de üstesinden gelecek, hedeflerimize doğru tam kapasite yürümeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLE İLGİLİ KONUŞULANLAR ŞÖYLE

Mart ayının ikinci yarısında hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 21.00’den 23.00’e çekilebilir. Hafta sonu yasağı gündüz kaldırılabilir. Okullar ve lokantalar belli kurallarla açılabilir.

Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların şekillendirilmesi planlanıyor. İlk etapta sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek. Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.

 

BAKMADAN GEÇME!