Şok operasyon, 500 kilo bomba

Güncelleme Tarihi:

Şok operasyon, 500 kilo bomba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2003 01:59

İstanbul polisi, yılbaşı öncesi kenti üçüncü kez kana bulamaya hazırlanan terör örgütüne ait Kanarya, Dudullu ve Zeytinburnu'nda hücre evlere düzenlediği operasyonla 500 kilo patlayıcı ele geçirdi.

Bombalama eylemleri için, örgütün beyin takımından Gürcan Baç'ın talimatını bekleyen intihar eylemcileri ve örgüt üyeleri gözaltına alındı. Yakalanan patlayıcılar arasında, sadece orduda kullanılan RDX de (TNT'den 1.5 kat daha güçlü patlayıcı) var. 3 gündür, çok yakında önemli açıklamalar yapacağını söyleyen İstanbul Valisi Muammer Güler'in, bugün bombacılarla ilgili basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubelerine bağlı ekipler tarafından örgütün hücre evlerine yapılan baskınlarda, ele geçirilen 500 kiloya yakın amonyum nitrat, amonyum sülfat, RDX ile yaklaşık 8 kamyonetin, daha önceki patlamalara eşdeğer eylemler yapabileceği bildirildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan örgüt üyesi Osman Eken'in ifadeleri doğrultusunda, Konya'da yakalanarak İstanbul'a getirilen El-Kaide'nin Şûra üyesi Harun İlhan yeni bir bombalı eylem hazırlığı içerisinde olduklarını, eylem talimatını Baç'tan beklediklerini söylediği bildirildi. Konya'da gözaltında bulunan Hakan Yiğit'in evinde 1178 mermi, 5 Kalaşnikof marka silah ve bomba hazırlama şeması ele geçirildi.

TERÖRİSTLER TİKRİT'TE

İstanbul'da meydana gelen bombalama olaylarından önce Suriye'ye geçen El Kaide'nin şûra üyesi Azad Ekinci, Gürcan Baç ve bombalama emirlerini veren El Kaide'nin Türkiye sorumlusu Habib Aktaş'ın Irak'ın Tikrit bölgesinde oldukları belirtildi. Aktaş, Ekinci ve Baç'ın Tikrit'te ABD üslerine bombalı eylem hazırlığı yaptıkları, El Kaide'nin kamplarında örgüt üyelerini yönlendirdikleri ileri sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!