Şöhretin yolunu anlattı

Güncelleme Tarihi:

Şöhretin yolunu anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ünlülerin fotoğrafçısı Erol Atar, güzel kadınların fotoğraflarını nasıl çektiğini ve nasıl çalıştığını anlattı. Mavi Jeans firmasının yayın organı‘‘ Maviology’’nin son sayısında yer alan röportajda Erol Atar, şöhrete giden yolun göründü kadar kolay olmadığına dikkat çekti.

Bugüne kadar Derya Arbaş, Harika Avcı, Sibel Turnagöl, Hülya Avşar, Sibel Can, Seda Sayan, Fulden Uras'ın fotoğraflarını çeken ve onların bugünlere gelmesini sağladığını söyleyen Erol Atar'ı okuyucular, Playmen dergisinden hatırlıyor. Erol Atar, 1980'li yıllarda Hürriyet Dergi Grubu'nun çıkardığı Playmen Dergisi için bugün tanıdığımız pek çok ünlünün ‘‘güneş görmemiş’’ fiziklerinin ilk fotoğraflarını çekti. İşte Erol Atar'ın o dönemden bugüne kadarki fotoğrafçılık hayatıyla ilgili anlattıkları:

ŞEÇME KIZLAR

Playmen döneminde o pozları verecek kızları bulmanın çok zor olduğunu söyledim. Amerika'da kızlar müthiş güzel. Zaten Playmen'e çıkacak kızlar yarışmayla seçiliyordu. Bizim insanımız ise bu şartlara yakın olmadığı gibi, güzellik açısından da çok yeterli değildi. Bu çizgiyi yaratamayız dedik. Çizgimiz en fazla açık göğüs olacaktı. Mümkün olduğunca erotik ama bayağı değil. Şıklığını getirmek lazımdı.

YILDIZ OLDULAR

Çektiğimiz kızlar, başarı elde edip star oldular. Derya Arbaş'ın, Çeçilya'nın sahneye çıkması, Sibel Turnagöl'ün filmlerinin arka arkaya gelmesi, Harika Avcı'nın, Seda Sayan'ın Playmen'den sonra assolist oldukları bir gerçek. Sonra ortalık kızıştı. Bu işe meyilli kızlar, bu yolda şöhret olabileceklerini düşündüler. Peki kızları nasıl mı ikna ettik? Yapıtlarımızla.

SİBEL'İN FİZİĞİ

Sibel Can geldiğinde çok güzeldi. Dökme bir vücut, oryantal. Benden önce başka birine çektirmiş fotoğraflarını. Berbat şeyler. Playmen'in eline gidince, ‘‘Adam gibi poz ver, biz kullanalım’’ demişler. O acayip fotoğrafların hepsini hâlâ toplayamadık. Neyse Sibel'e ‘‘Ne kadar dekolte olacaksın?’’ diye sorduk. O öbür fotoğrafları çektirdiğine çok pişman olmuştu. ‘‘Assolist olacağım, istikbal bekliyorum’’ dedi. Ben onu öyle bir soydum ki, dekolteydi ama hiçbir tarafı gözükmedi.

OYUNUN KURALI

Bütün dünyada bu iş böyle. Oyunun kuralı bu. Pişmanlıkları yok. Bu yola çıkarken göze alıp çıkılıyor. En az zararla kapatmaya çalışıyoruz işi. Aile kızı Ayşe soyunmuyor ki. Bunlar şöhret yoluna çıkmışlar, her şeye razılar. Ayşe Hanım gibi hem namuslu, hem de meşhur mu olacaklar? Olmaz! Tavizler de vermeli şöhret için. Kız memure olunca işe giderken otobüste çimdik yemeyi göze alıyor.

NADİDE SULTAN

Nadide Sultan'ı getirdiler. Kısa boylu, koca memeli, güzel olmayan bir kız, ama dişiliği var. Sen ne yapıyorsun dedim. Altı aydır kaseti raflarda yatıyormuş. Ne kadar cesursun dediğimde, ‘‘Bikininin gösterdiği kadar cesurum’’ diye cevap verdi. ‘‘Ama göğüslerim düşük’’ diye ekledi. Bizim de hilelerimiz var. Blue jean yelek, ortasını açtım, blue jean pantolonunun iki düğmesini açtım .Üzerine de 120 santimetre yazınca kız patladı.

Ünlülerin fotoğrafçısı Erol Atar'ın objektifine poz verenler arasında Harika Avcı da bulunuyor. Harika Avcı, Hürriyet Dergi Grubu'nun çıkardığı Playmen Dergisi için Erol Atar karşısında birbirinden güzel erotik pozlar verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!