Soğuktan gelen sıcak ses

Güncelleme Tarihi:

Soğuktan gelen sıcak ses
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

5. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin en görkemli konserlerinden biri bu akşam Açıkhava Tiyatrosu'nda. Festivalin ağır toplarından Björk, sekiz yaylı çalgı ve bir keyboard'dan oluşan grubuyla birlikte müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Günümüz kadın şarkıcıları arasında özel bir yeri olan Björk, İzlanda'ın dünya müziğine armağan ettiği usta bir sanatçı. 1965 doğumlu Björk, Sugar Cubes adlı grupla başladığı müzik yaşamını bir süredir kendi başına sürdürüyor.

Indie tarzı müzik yapan Sugar Cubes grubundan 1990'ların başında ayrılan Björk, Human Behavier ve Venüs as a Boy gibi şarkılarının da yeraldığı ilk solo albümü Debut'u 1993'te çıkardı. 95 tarihli Post adlı albümü, 1997'de çıkardığı Homogenic izledi.

Dünyanın hemen her yerinde sadık bir dinleyici kitlesine sahip olan Björk, İstanbullu festival seyircisine unutulmaz anlar yaşatacak.

Björk'ten önce neyzen Kudsi Erguner ve grubunun konseri var. Farklı müzik yapılarını biraraya getiren Erguner ve grubu son albümlerinden örnekler sunacak. Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konserler saat 21.30'da başlıyor.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda vurmalı çalgılar ustası Burhan Öcal ve Peter Waters'ın konseri saat 19.00'dan itibaren izlenebilir.

Gramofon'un bu akşamki konukları ise vokalde Sibel Köse, piyanoda Can Ayer, basta Volkan Öktem ve davulda Çağlayan Yıldız. Bu konser saat 23.00'de başlıyor.

Roxy'de ise saat 23.30'da hip-hop ve bando müziğini birleştiren New Orleans kökenli brass-hop tarzının temsilcisi Coolbone izlenebilir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!