SoÄŸuk hava sınır kapılarındaki giriÅŸ-çıkışı da azalttı

Güncelleme Tarihi:

Soğuk hava sınır kapılarındaki giriş-çıkışı da azalttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2001 14:03

Edirne`nin Yunanistan ve Bulgaristan`a açılan dört sınır kapısında, yoğun kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle, son 5 yılın en az geçişi yaşanıyor.

Haberin Devamı

Edirne Gümrükleri Başmüdürlüğü`nün verdiği bilgiye göre, Kapıkule, Pazarkule, İpsala ve Kırklareli`nin Dereköy Sınır Kapısı`ndan, Türkiye`ye giriş ve çıkış yapan araç ve yolcu sayısı büyük oranda düştü.  

Yetkililer, en fazla araç ve yolcu giriş-çıkışının Kapıkule Sınır Kapısı`ndan olduğunu belirterek, "14 Aralık Cuma gününden bu yana 1.643 araçla 10 bin 290 kişi ülkemize gelirken, aynı sürede 1.578 araçla 11 bin 533 kişi de ülkemizden ayrıldı. Bu son 5 yılın en düşük rakamı" dedi.  

Edirne`nin Pazarkule, İpsala ve Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı`nda giriş-çıkışların olumsuz hava şartları nedeniyle düştüğü belirtildi. Üç gümrük kapısından, 897 araçla Türkiye`ye 2 bin 419 kişigelirken, 872 araçla da 3 bin 962 kişi de çıkış yaptı.  

Yunanistan`da yoğun kar yağışı nedeniyle, Edirne`nin İpsala Sınır Kapısı`ndan mecbur kalınmadıkça Türkiye`ye araç gönderilmediği ve bu nedenle Dedeağaç`ta yoğun TIR kuyruğu oluştuğu belirtildi. İpsala-Keşan arasındaki yolun uzun süre kapalı olması nedeniyle, gümrükten giriş yapan araçlarında ilçe girişinde konaklamaları sağlanmıştı.  

14 Aralık Cuma gününden bu yana gümrüklerdeki giriÅŸ çıkışların, normal günlerde yapılan giriÅŸ çıkışların çok altına düştüğü bildirildi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!