Soğuk can alıyor

Güncelleme Tarihi:

Soğuk can alıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2001 14:53

Türkiye'nin Doğu bölgeleri soğuktan donuyor. Gaziantep'te cami avlusuna bırakılan bir bebek, İskenderun'da da 50 yaşında bir vatandaş donarak öldü.

Haberin Devamı

Türkiye'nin dört bir yanında hüküm süren soğuk hava can almaya başladı. Gaziantep'te cami avlusuna terkedilen 20 günlük bir erkek bebek, İskenderun'da da sokaklarda yaşayan 50 yaşlarındaki İskender Parıltı soğuktan donarak öldü. Erzurum da kutup soğuklarıyla boğuşuyor. Erzurum Hali'ndeki sebze ve meyveler soğuktan dondu.

20 GÜNLÜK BEBEK DONARAK ÖLDÜ

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bir battaniyeye sarılarak Barak Mahallesi`ndeki Abuzer Gaffar Camii avlusuna terkedilen bebek donarak yaşama veda ettib  20 günlük olduğu belirlenen erkek bebeğin, teravih namazı sonrasında avluya terkedildiği saptandı. Bebeğin ailesine ulaşmaya çalışan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

BİR KURBAN DA İSKENDERUN'DA 

SoÄŸuk hava Hatay'ın Ä°skenderun ilçesinde de bir can aldı. Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Dumlupınar Mahallesi`ndeki bir barakada yaÅŸayan ve kimsesiz olduÄŸu belirlenen 50 yaşındaki Ä°skender Pırıltı, soÄŸuktan donarak öldü.Â

Haberin Devamı

Sabaha karşı battaniyeye sarılı halde komşuları tarafından bulunanİskender Pırıltı`nın cesedi, İskenderun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.  Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdiler

ERZURUM'DA KUTUP SOÄžUKLARI

Doğu Anadolu Bölgesi`nde etkili olan yoğun kar yağışının ardından, Erzurum`da son 20 yılın en soğuk kasım ayı yaşanıyor. Soğuk hava, Erzurum Hali`nde tonlarca sebze ve meyvenin donmasına neden oldu .

Bölgede bir süre önce başlayan yoğun kar yağışı, yerini açık ve sert havaya bıraktı. Gece havanın açık olmasından dolayı meydana gelen şiddetli ayaz, hayatı olumsuz etkiliyor.  

Meteoroloji yetkilileri, Erzurum`da son 20 yılın en soğuk kasım ayının dün ve bugün yaşandığını belirttiler. İlde en düşük hava sıcaklığının, dün sıfırın altında 34, bugün ise 32 derece olarak ölçüldüğünü belirten yetkililer, kar yağışı olması halinde şiddetli soğukların yaşanmayacağını belirttiler. Erzurum`da bu akşamdan itibaren kar yağışı bekleniyor.

Erzurum Sebze ve Meyve Komisyoncuları Odası Başkanı Şahin Bilgin, soğuğa karşı halde bulunan komisyoncuların çok hazırlıksız yakalandığını belirtti. Bilgin, Akdeniz Bölgesi`nden kamyonlarla getirilen meyve ve sebzelerin ambalajlarının yapılmasına rağmen şiddetli soğuklardan dolayı donduğunu belirtti. Son günlerde yaklaşık 50 ton meyve ve sebzenin donarak çöpe atıldığını ifade eden Bilgin, bu yönde maddi olarak büyük zararlar yaşadıklarını söyledi.

EDÄ°RNE'DE KAR UYARISI

Edirne'de, dün akşam saatlerinde başlayarak sabaha kadar yağan yağmur, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yerini kar yağışına bıraktı.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Edirne`nin Havsa İlçesi`nde kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığını, Edirne-İstanbul arasında ulaşımı sağlayan D-100 Karayolu`nun ise açık olduğu belirtildi.  

KIRKLARELÄ° DE KARA TESLÄ°M

Kırklareli'nde dünden itibaren etkili olan sağanak yağış, yerini yoğun kara teslim etti.  Sabah ölçümlerinde metrekareye düşen yağış miktarının ise 11 kilogram olduğu belirtildi. 

Bu arada Kırklareli`nin Dereköy Ä°lçesi`nde, 5 köyün merkezle ulaşımı saÄŸlanamıyor.   Edinilen bilgiye göre, sabah Dereköy`de baÅŸlayan kar yağışı devam ederken, kar kalınlığı 20 santimetreye ulaÅŸtı. Kar nedeniyle Karadere,ŞükrüpaÅŸa ÇaÄŸlayık, GeçitaÄŸzı ve Kula köyleriyle ilçe arasında yollar ulaşıma kapandı.Â

ÇANAKKALE'DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Çanakkale`de, sabaha kadar süren sağanak yağış, akşam saatlerinde yerini kar yağışına döndü. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, lodosun poyraza çevirmesi nedeniyle bölgede ısının 15 derece birden düştüğünü ve kar yağışının başladığını bildirdiler.  

Kentte 40 yıldır ilk kez kasım ayında kar yağışı görüldüğünü belirten yetkililer, kadar Tepesi gibi yüksek yerlerde karkalınlığının 5 santime ulaştığını belirttiler. Kar yağışı nedeniyle Çanakkale Boğazı`nda da görüş uzaklığı 100 metrenin altına düştü.  

Çanakkale BoÄŸaz Trafik Kontrol Merkezi, geçiÅŸ yapan gemileri uyararak dikkati seyir yapmalarını istedi. Olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle Çanakkale-Gökçeada feribot seferleri de iptal edildi.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!