Software AG’den ‘Google desteği’

Güncelleme Tarihi:

Software AG’den ‘Google desteği’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2005 00:00

Software AG’nin Web ve Windows Forms uygulamaları geliştirme ve yürütme ortamı Composite Application Integrator (CAI), şimdi Google haritalarını da destekliyor. Web servislerini zengin içerikli ve karma yapılı İnternet uygulamalarıyla birleştiren CAI, Google harita kontrolü özelliğine sahip, AJAX tabanlı ilk ürün oldu

Haberin Devamı

Software AG’nin Composite Application Integrator çözümü, Google haritalarını kontrol edebilen, AJAX (Asynchronous Java Script and XML) tabanlı ilk ürün olma özelliğini taşıyor. Karma uygulamalar geliştiren şirketler, artık CAI çözümünü kullanarak, Google haritalarından yararlanabiliyor, mevcut uygulamaları entegre edebiliyor ve Google haritalarıyla bilgi alışverişinde bulunabiliyor. Bu da pazara çıkış sürecini önemli ölçüde kısaltıyor. Google haritalarıyla sağlanan bu bağımsız etkileşim, CAI ile birlikte gelen 80’in üzerindeki AJAX UI kontrolünden yalnızca biri.

 

CAI, geliştirme uzmanlarına ve mimarlara, mevcut uygulamaları entegre etme ve yeni kullanıcı arayüzleri yaratma imkanı sunuyor. Böylece, Servis Odaklı Mimari uygulamaları kolaylaşıyor. Herhangi bir uygulama geliştirme aracı (Java, Natural ya da Cobol) kullanılarak geliştirilen uygulamalar, Web genelinde birleştirilip tek bir akıllı kullanıcı arayüzüne dönüştürülebiliyor. Bu da kullanıcının, tarayıcı üzerinden, zengin işlevselliğe sahip bir karma uygulamaya erişmesini sağlıyor.

 

Haberin Devamı

Zengin uygulamaların önünü açıyor

 

Uygulamalar tasarlanıp test edildikten sonra, Tomcat dahil birçok J2EE tabanlı uygulama sunucusu çalıştırma ortamında hızla yaygınlaştırılabiliyor. Sunucu katmanına, aynı tasarım ve yürütme modülünü kullanarak, hem Web tabanlı, hem de zengin içerikli form tabanlı (Java SWT) erişmek mümkün. Böylece, aynı amaca yönelik Windows Forms tipi ya da Web tarayıcı tipinde iki ayrı istemci uygulaması geliştirmek gerekmiyor. Geliştirilen bu zengin içerikli uygulamalar, IBM WebSphere ve SAP NetWeaver gibi portallar içinde de entegre edilebiliyor. Geleneksel zengin istemcilerin tersine, bütün arayüz değişiklikleri, sunucu tarafından XML deseninde Java istemciye iletiliyor.

 

CAI, geliştirme uzmanına yardımcı olan ve HTML, AJAX, CSS becerisi gerektirmeyen bir WYSIWYG ortamı sunarak, zengin İnternet uygulamalarının tasarım sürecini ve yaygınlaştırılmasını hızlandırıyor ve kolaylaştırıyor. Tarayıcı tabanlı uygulamalar, masaüstüne benzer yetenekler kazanırken, geliştirme uzmanlarının karmaşık JavaScript kodları oluşturmaları gerekmiyor. CAI ile birlikte gelen AJAX UI kontrolleri kütüphanesi, karma uygulamaların daha hızlı ve kolay geliştirilmesini sağlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!