Sloganlarla

Güncelleme Tarihi:

Sloganlarla
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yasa Resmi Gazete'de yayınlandı ve cezaevinden tahliyeler başladı. Tahliyeler sırasında renkli dakikalar yaşandı. Sıvas'ta serbest bırakılan 63 yaşındaki Hüsniye Çerçi, sloganlarla uğurlandı.

ŞARTLA Salıverilme ve Ceza Ertelemesi'ne ilişkin yasa dünkü Resmi Gazete'de yayınlandı ve öğleden sonra işlemleri bitirilebilen hükümlülerin tahliyesine hemen başlandı. Sıvas Yarıaçık Cezaevi'nden ilk salıverilen, 1996 yılında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nce adam öldürmeye tam teşebbüsten 20 yıl 10 ay hapis cezası verilen 63 yaşındaki Hüsniye Çerçi oldu. Tahliye kararını Sıvas Cumhuriyet Başsavcısı Nadir Özkardaş'tan alan Çerçi, çok mutlu olduğunu belirterek, ‘‘İnşallah geride kalan arkadaşlarım da kurtulur ve benim yaşadığım bu sevinci yaşarlar’’ dedi. Çerçi, diğer mahkumlar tarafından, ‘‘En büyük mahkûm bizim mahkûm... Hüsnüye nine sen çok yaşa’’ diye bağırarak uğurladılar.

Bolu'da adam öldürmekten 15 yıl ağır hapis cezası alan Yıldırım Barut tahliye edildi. Adam öldürmek suçundan 2.5 yıldır yargılanan Mustafa Özer'in, duruşması sürerken tahliye kararı çıktı. Cinayet suçundan cezaevinde bulunan Engin Ulusal ve Salih Özbay isimli mahkumlar tahliye olduktan sonra askerlik görevlerini yapmadıkları gerekçesiyle jandarma tarafından askerlik şubesine götürüldüler.

Özgürlük çayları

Adana'da ilk tahliye e.dilen, mahkûm olduğu halde özel izinle gündüzleri Adliye binasında çaycılık yapan, geceleri ise cezaevinde kalan 47 yaşındaki Hacı Ramazan Kurt oldu. Yaralama suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılan fırın sahibi Ramazan Kurt, tahliyesine 6 gün kala özgürlüğüne kavuşmanın sevincini, ‘‘Bayramda evimde olacağım için çok mutluyum’’ sözleriyle dile getirdi.

Elektrik kesildi mahkumlar çıkamadı

Şanlıurfa'nın Siverek Cezaevi'nden dün salıverilmesi gereken 21 mahkûm TEDAŞ'ın azizliğine uğradı. 135 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu Siverek Kapalı Cezaevi'nde 21 mahkûmun salıverilme işlemine başlandı. İşlem yapılırken meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle bilgisayar kayıtlarına girilemedi. TEDAŞ'ın azizliği yüzünden mahkûmların bir gün daha cezaevinde kalacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!