'Sizi muhatap almak istiyorum Erdoğan'ı değil'

Güncelleme Tarihi:

Sizi muhatap almak istiyorum Erdoğanı değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 20:43

Başbakan Ahmet Davuoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştiriler damgasını vurdu.

Haberin Devamı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Meclis’teki odasında Başbakan Davuoğlu ve AK Parti kurmaylarıyla gerçekleşen 135 dakikalık ‘yeni anayasa’ randevusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik dile getirdiği bazı eleştirilerini görüşmede Davutoğlu’na söyledi. Kılıçdaroğlu’nun, “Ben sizi muhatap almak istiyorum. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı ‘İlla ki beni muhatap alın’ diyor” dediği belirtildi.

Bu eleştiri karşısında Davutoğlu’nun herhangi bir yorum yapmadığı kaydedildi.
Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerini sürdürerek, “Bakın Rusya ile uçak krizi yaşandı. Sizin yapmanız gereken açıklamaları Cumhurbaşkanı yaptı. Eğer bu süreçte kendisi bu şekilde müdahil olmasaydı, gerekenleri siz söyleseydiniz, Sayın Cumhurbaşkanı da krizin üstünde kalsaydı. Gerekirse Putin ile doğrudan ilişki kurarak, süreci yönetmeyi tercih etseydi, Türkiye ile Rusya ilişkileri bu noktaya gelmeden kriz yatıştırılabilirdi” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na sitem ederek, “Rusya uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan süreçte bize destek vermediniz” derken, Kılıçdaroğlu’nun “Hayır Sayın Başbakan, yanılıyorsunuz. Uçağın angajman kuralları gereği düşürüldüğünü her ortamda söyledik ve gereken desteği verdik. Rusya’nın tavrını eleştirdim ve haksız olduklarını söyledim” dediği belirtildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in söze girerek, “Evet Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda gerekeni söyledi” dediği ifade edildi.

SEÇİM BARAJI KONUŞULDU

Görüşmede, her iki tarafın da üzerinde uzlaştığı 12 Eylül’le ilgili yasaların mevzuattan çıkartılması konuşulurken Kılıçdaroğlu’nun yüzde 10 seçim barajını gündeme getirerek, “10 barajı ortadayken parlamenter rejimin de işleyişinden söz edilemez” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun ayrıca, milletvekili seçim sisteminin de değiştirilmesini önerdiği, Davutoğlu’nun bu teklife “Olabilir, üzerinde çalışalım” yanıtı verdiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!