Siyasilerden yeniyıl mesajları

Güncelleme Tarihi:

Siyasilerden yeniyıl mesajları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2000 00:00

2000 yılının son gününde siyasiler, yeni yıl mesajı yayınladı. Tüm ulusun yeni yılını kutlayan liderlerin mesajları özetle şöyle:

Bülent Ecevit (Başbakan): Bu yıl ekonomimiz güçlenecektir. Hakça bir düzen yolunda etkin adımlar atılmaya başlanacaktır. Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz gelişecektir. Demokrasi ve insan hakları bakımından eksikliklerimizi gidermenin yolu açılacaktır, uluslararası saygınlığımız artacaktır. Bunlara inanıyorum, çünkü ulusumuzun ve devletimizin gücüne ve Hükümetimizin iç uyumuna ve kararlılığına güveniyorum. Bu inanç ve güvenle yeni yılda aziz yurttaşlarımıza mutluluklar ve tüm insanlığa barış ve huzur dilerim.

Ömer İzgi (TBMM Başkanı): Küresel kaderimiz üzerinde söz sahibi olmak hakkımızdır. İnsanlığın yeni yüzyılla yapacağı adil ve etik sözleşmede Türk ulusunun da imzasının bulunması zorunludur. TBMM Başkanı olarak, karşısına çıkan her güçlüğün üstesinden gelmesini bilen yüce Türk ulusunun böylesi olumsuzlukları da aşacağına inancım tamdır. Ulusal iradenin tek temsil makamı olan TBMM ve değerli milletvekillerimiz bunun için gerekli olan bilgi, birikim, güç ve kararlılığa sahiptir.

Recai Kutan (FP Genel Başkanı): Milenyumun ilk yılında demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti uygulamalarında evrensel stardartlara ulaşma yolunda gerekli adımlar atılamamıştır. İnsanlarımızın maruz kaldığı anti-demokratik uygulamalar yüzünden devlet-millet kaynaşması zedelenmiştir. İnsan haklarına aykırı tatbikatlar yüzünden devlet-millet arasında onulmaz yaralar açılmak istenmiştir. Ulaşmayı istediğimiz hedefler için, ülkemizin kaynakları ile insanımızın enerjisi, heyecanı ve birikiminin yeterli olduğunu düşünüyorum. Yeter ki ülkemizin evlatlarına engel çıkartılmasın ve heyecanı söndürülmesin.

Tansu Çiller (DYP Genel Başkanı): Dünya hızlı bir ilerleme trendine girmiştir ve Türkiye de bu oluşumdan uzakta kalmamalıdır. Türkiye ilerlemek zorundadır ve ilerleyecektir. Bugüne kadar dünyada gerçekleşen ekonomik, siyasal, teknolojik tüm ilerlemeler insanlık adına oldu. Bu zengin topraklar, bu güzel insanlar, bu gelişimi ve değişimi hak ediyorlar. Unutulmamalıdır ki bu ülkenin kaynağı boldur, nüfusu dinamiktir. Mutluluk ise uzağımızda değildir. Mutluluğu biz yakalayacağız.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!