‘Siyasi alan’dan 142 yıl isteniyor

Güncelleme Tarihi:

‘Siyasi alan’dan 142 yıl isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 23:32

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada tutuklanan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş hakkında 142, Figen Yüksekdağ hakkında ise 83 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Haberin Devamı

8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede Demirtaş'ın PKK/KCK terör örgütünün yöneticisi olduğu, örgütün siyasi alan merkezi sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü, örgütün yasama organı konumunda olan DTK içerisinde de yönetici sıfatıyla hareket ederek eylem ve işlemlerde bulunduğu belirtildi. İddianamede, Kobani olaylarının meydana gelmesinde HDP MYK'sında ve sonrasında yapılan açıklamanın etkili olduğu ifade edildi. Demirtaş’ın ‘Terör örgütü yöneticiliği’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’, ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’, ‘Halkı kanunlara uymamaya tahrik’, ‘Suç işlemeye tahrik’ ve ‘Suçu ve suçluyu övmek’ten 43 yıldan 142 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Haberin Devamı

DTK İÇİNDE FAALİYET

Figen Yüksekdağ hakkındaki iddianamede ise şüphelinin DTK içerisindeki faaliyetleri ve diğer eylemleri nedeniyle terör örgütünün yöneticisi sıfatıyla cezalandırılmasının istendiği öğrenildi. Yüksekdağ’ın ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’, ‘Suç işlemeye tahrik’ suçlarından 30 yıldan 83 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

‘BARIŞ SÜRECİ BAŞARIYLA SONUÇLANSAYDI BARIŞ ÖDÜLLERİ ALACAKTIK’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında 2013’te Kazlıçeşme’deki mitingde yaptıkları konuşmalarda “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Demirtaş, şöyle konuştu: “Barış süreci başarıyla sonuçlansaydı ben şu an yargılanmıyor olacaktım ve muhtemelen barış ödülleri alacaktık. 75 gündür tutukluyum. Şu an Meclis’te anayasa görüşülüyor, milletvekilliğimi fiilen kullanmam engelleniyor.” (Burcu PURTUL UÇAR)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!