Siyasetin büyük kaybı

Güncelleme Tarihi:

Siyasetin büyük kaybı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, eski Devlet ve Sağlık bakanlarından, DYP eski Kastamonu Milletvekili Dr. Münif İslamoğlu (1917), önceki gece, Florance Nightingale Hastanesi'nde kalp ve böbrek yetmezliğinden öldü. Parlamentoya, Demokrat Parti'den 1957 yılında Kastamonu Milletvekili olarak giren Münif İslamoğlu, 1960 ihtilali sonrası 5 yıl Yassıada'da hapis yattı. 1967-1977 yılları arasında 10 yıl Ankara Numune Hastanesi Başhekimliği yapan İslamoğlu, 1977 seçimlerinde Kastamonu Senatörü seçildi.

1979 seçimleri sonrasında Süleyman Demirel Hükümeti'nde Sağlık Bakanlığı görevinde bulunan İslamoğlu, 1991 yılında DYP Kastamonu Milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdi.

51. ve 52. Tansu Çiller hükümetlerinde Devlet Bakanlığı görevi yapan İslamoğlu, Demirel'in Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Münif İslamoğlu kimdir?

Bir dönem DYP politikalarına damgasını vuran İslamoğlu, uzun süre Demirel'in sağ kolu olarak çalıştı. Demirel'in Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte parti içi çalışmalarda Tansu Çiller'in yanında yer aldı. Ancak daha sonra beklediğig ilgiyi göremedi. Çiller, omuzlarında ağlayacak kadar yakın hissettiği İslamoğlu'nu, son seçimlerde Kastamonu'dan aday göstermedi. Bunun üzerine İslamoğlu'nun yolu yine Demirel'le birleşti. İslamoğlu, son dönemini Köşk'te Demirel'e danışmanlık yaparak geçirdi.

Uzun süredir kalp ve böbrek yetmezliği sorunu bulunan, bir süre önce de kalp krizi geçiren İslamoğlu, 6 aydır diyaliz makinesine bağlıydı. Evli ve 2 çocuk babası İslamoğlu, 10 Ağustos Pazartesi günü Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!