Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği’nin tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği’nin tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

SİVİL Savunma Teşkilatı'nın, 41'inci kuruluş yıldönümü ve ‘Sivil Savunma Haftası' İstanbul Valiliği bahçesinde düzenlenen gösterilerle kutlandı. Vali Erol Çakır, Marmara ve Düzce depremlerinin tehdidi tanıttığını vurgulayarak, ‘‘Depreme karşı hazır olmaya çalışıyoruz. Fay hattı nereden geçerse geçsin, bizi ilgilendirmiyor. Önemli olan Marmara Denizi'nde bir tehdit olduğudur. İstanbul ve İstanbullular önlemini almak zorunda’’ dedi.

İstanbul Sivil Savunma Teşkilatı Arama ve Kurtarma Birliği ile kamu kuruluşları ve özel şirketlerin kurtarma ekiplerinin katıldığı gösterilerde 600 kişilik, kurtarma ekipleri, sürgülü merdivenin kurulması ve 3'lü yay düğümü ile yaralı tahliyesi, üst katlardan sedyeyle yaralı tahliyesi, iple iniş ve yaralı tahliyesi, hızlı tahliye, üçlü yay düğümüyle acil geçişler, tarifik kazasında yaralı kurtarma, enkaz çalışmaları, ilkyardım ve ambulans hizmetlerini sergiledi.

Büyük çoğunluğu Sivil Savunma Teşkilatı'nın 25 kişilik uzman ekibi tarafından, 5 günde süreli 30 saatlik eğitim alan özel kamu kuruluşları çalışanları arasında kadın kurtarıcıların çokluğu dikkat çekti. Sadece deprem değil tüm afetlere yönelik eğitim gören ekipler arasında özel şirketlerden, Dandy, Edip İplik, Hoechst Marion Roussel, Hedef Grubu, Bank Kapital, Demir Sigorta, Eczacıbaşı Holding, SMS Güvenlik, Uzel Makine, Çanakkale Seramik, Ford Otosan, Netaş ve gönüllüler kurtarma timleri yer aldılar. Sivil Savunma Arama Kurtarma Tatbikatı'na bazı ilçe kaymakamlıkları ile Büyükşehir Belediyesi, İGDAŞ Genel Müdürlüğü, Mimar Sinan Üniversitesi, TEAŞ, Boğaziçi Üniversitesi ve Milli Eğitim Basımevi Müdürlüğü kurtarma timleri de katıldı.

Tatbikatta olası felaketlerde kullanıcak araç ve gereçler de denendi. Bugüne kadar İstanbul Sivil Savunma Müdürlüğü'nde 5 günlük eğitim faaliyetlerine, toplam 1512 kişinin katıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!