Sivas'ta seçim çalışmaları durduruldu

Güncelleme Tarihi:

Sivasta seçim çalışmaları durduruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2009 16:09

KAHRAMANMARAŞ yakınlarında düşen içinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmaları sürerken, Sivas'ta bulunan 6 siyasi parti temsilcileri ortak basın toplantısı düzenleyerek, seçim çalışmasını durdurduklarını açıkladı.

Belediye Külter Merkezi'nde bir araya gelen AKP, CHP, DSP, DP, MHP ve SP teşkilatı yöneticileri, hazırladığkları bildiriyi kamuoyuna sundu. Partiler adına konuşan CHP İl Başkanı Bülent Renda Deniz, “Şehrimizin yetiştirdiği değerli siyaset adamı BBP Genel Başkanı, Sivas milletvekilimiz ve hemşerimiz sayın Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberinde bulunan BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya ve İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş'in içerisinde bulunduğu helikopter seçim çalışmaları seyahati esnasında elim bir kaza geçirmişlerdir. Bu kaza hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin biz siyasi parti mensuplarını ve Sivas halkını, büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Bu üzüntülü günümüzde aşağıda imzası bulunan siyasi partilerimizin il başkanları ve teşkilatları olarak yapmakta olduğumuz tüm seçim programlarımızı durdurmuş bulunmaktayız. Saygıdeğer hemşerimiz ve Sivas milletvekilimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve çok değerli arkadaşlarına bir an önce ulaşılmasını ve sağlık haberlerini almayı umut ediyoruz. Bu vesile ile başta Büyük Birlik Partisi camiasına, kazazedelerin ailelerine ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Parti temsilcileri düzenledikleri basın toplantısının ardından BBP İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek, parti yetkilileri ile görüşüp, geçmiş olsun dileğinde bulundu. BBP yetkilileri, seçim çalışmalarını iptal etme duyarlılığı gösteren diğer partilere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!