Sivas katliamı anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sivas katliamı anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2001 00:00


Soner KAVAK- Eraydın AYTEKİN- Yüksel MENEKŞE/ SİVAS,(DHA)

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te meydana gelen ve 37 kişinin yakılmasıyla sonuçlanan katliamın gerçekleştiği Madımak Oteli önüne, bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri tarafından karanfil bırakılarak, anma töreni düzenlendi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, CHP, KESK, EMEP, ÖDP, İHD'lilerden oluşan grup, öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Daha sonra Eski Belediye sokakta bulunan Madımak Oteli'ne gelen grup, otel önüne, 2 Temmuz 1993 tarihinde hayatını kaybeden 37 kişinin fotoğraflarını ve karanfiller bıraktı.

SİVAS'IN IŞIĞI SÖNMEYECEK

Saygı duruşunda bulunan kalabalık, polis kordonunda, Hükümet
Bezirci ve Çimen mezarları başında anıldılar

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te meydana gelen olayda hayatlarını kaybeden ozan Nesimi Çimen ile yazar Asım Bezirci, mezarları başında anıldı.

Karacaahmet Cemevi önünde toplanan, üzerinde Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu ve isimlerinin yazılıolduğu büyük pankartla Karacaahmet Mezarlığı'na kadar yürüyen grup, Çimen'in kabrine kırmızı karanfiller bıraktı.

Nesimi Çimen'in oğlu Mazlum ve eşi Makbule Çimen ile çeşitli kitle örgütlerinin temsilcilerinin de aralarında yer aldığı grup, Çimen anısına alkışlar eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Grup, Ozan Ali Ekber Yılmaz ve Grup Vardiya'nin, türkü söylemesinin ardından dağıldı.

Aynı olayda yaşamını yitiren yazar Asım Bezirci de Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. ''Sivas Olayları''nda ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart açarak, mezarlığa gelen yaklaşık 300 kişilik grup, sloganlar attı.

Asım Bezirci'nin eşi Refika Bezirci, ''Sivas Olayları''nın laik düzene yönelik değil, yazar ve aydınlara yönelik olduğunu söyledi. Törende daha sonra, bir dakikalık alkışlı saygı duruşunda bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!