Şişlililer istasyon istiyor

Güncelleme Tarihi:

Şişlililer istasyon istiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Metronun Şişli istasyonu Şişli semt sakininin işine yaramadı. İstasyonun adı Şişli, ama kendisi Mecidiyeköy'de. Vatandaş istasyon girişlerinin uzak olmasından şikayetçi. ‘‘Metroya yürüyene kadar otobüsle Taksim'e ya da Mecidiyeköy'e gideriz’’ diyorlar. Şişli esnafı hayal kırıklığına uğradı. Çünkü, Şişli Camii'nin önündeki kazıyı yıllardır metro istasyonu kazısı sanıyorlardı. Oysa burası, metro inşaatı sırasında istasyona malzemelerin indirildiği büyük bir bacadan oluşan bir şaft. Şimdi üstü kapatıldı.

Şişli esnafı isyan etti

Şişli istasyonu Şişli semt sakininin işine yaramadı. İstasyonun adı Şişli, ama kendisi Mecidiyeköy'de. Vatandaş istasyon girişlerinin uzak olmasından şikayetçi.

Kentin en yoğun semtlerinden biri olan Şişli'ye metronun bir faydası olmadı. İstanbul Metrosu'nun üçüncü istasyonu olan Şişli, adı Şişli olmasına rağmen Şişli'de değil. İkisi Şişli çıkışında ikisi de Mecidiyeköy'ün göbeğinde olan istasyon girişleri, Şişli semt sakinine çok uzak kalıyor. Metroya binebilmek için ya Osmanbey'e ya da Mecidiyeköy'e yürümek durumundalar.

Özellikle Halaskargazi Caddesi sakinleri bu durumdan oldukça şikayetçi:

‘‘Metroya yürüyene kadar otobüsle Taksim'e ya da Mecidiyeköy'e gideriz. Çok modern, ama çok da uzun bir metro yapmışlar. Hem istasyona kadar yürü hem de içeriden trene kadar yürü, bayağı zaman alıyor’’ diyorlar.

Şişli Camii girişi

Semt sakininin metro ile ilgili yıllarca boşuboşuna bir beklentisi de olmuş. Metro kazısının ilk başladığı günden bu yana Şişli Camii'nin önünde Büyükşehir'in yaptığı kazı çalışmasını semt sakini metro ile ilgili olduğunu sanmış.

Hala da caminin önündeki belediye çalışmasının metro olabileceğini düşünen birçok insan var.

Burası aslında metro inşaatı sırasında istasyona malzemelerin indirildiği büyük bir bacadan oluşan bir şaft. Üstü kapatıldı. Yakında cami önünde çevre düzenlemesi ile birlikte meydan haline getirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!