Şişli'de başkan depremi

Güncelleme Tarihi:

Şişlide başkan depremi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Şişli Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk (Atığ) gazetemizde geçen hafta yeralan üç günlük röportajda yer alan iddialar sonrasında Belediye'de fırtına estirdi. Aslıtürk, bir belediye başkan yardımcısının istifa etmesinden sonra 5 Belediye Başkan Yardımcısı ile 17 müdürü geçici olarak görevden aldı.

BM'deki HABITAT toplantısı ve iki günlük balayı için önceki cumartesi günü Amerika'ya giden Aslıtürk, pazar günü yurda döndü. Aslıtürk'ün, gazetemizdeki röportajda adı bazı iddialara karışan başkan yardımcılarından Cemil Can Bıçakçı'ya yönelik sorulara ‘‘gidin kendisine sorun’’ demesine Bıçakcı'nın büyük tepki gösterdiği öğrenildi. Bıçakçı, İl Başkanı Erdal Aksoy'a giderek, Belediyedeki bazı uygulamalar konusunda bilgi verdi ve geçen cuma günü de istifasını açıkladı. Başkanın ‘‘görevden aldım’’ dediği başkan yardımcısı Bıçakçı ise gazetelere, 10 Ekim 1997 tarihli istifa mektubunu faksladı. Bıçakçı, istifa mektubunda, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek, bu iddialara yanıt vermemesi için başkandan baskı geldiğini söyledi. Bıçakçı kendisinin konuşmaması konusunda uyarıldığını belirterek, ‘‘Akla hayale gelmeyen ithamlar karşısında istifa kararı aldığını’’ bildirdi.

Boşandıktan 9 gün sonra 3. evliliğini yapan Aslıtürk dün göreve başlar başlamaz Başkanvekili Erdinç Yaravul'a verdiği talimatla Başkan Yardımcıları Altan Demirel, İhsan Alperen, İbrahim Koşar, Cenk Gökten ve Enis Bölükbaşı'yı geçici görevden aldırttı. Bu arada, aralarında gelir ve gider müdürlerinin de bulunduğu 17 müdüre işten el çektirtti. Başkanlık tarafından yapılan açıklamada Belediye'de yeni bir düzenlemeye gidileceği belirtilerek, ‘‘Şu anda Belediyemizde müfettişlerin tetkiki sürmektedir. Bu müfettiş raporlarına göre, kusuru görülenlerin görevlerine devamı engellenecektir’’ denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!