Şişli Belediyesi'nde cinayete ağırlaştırılmış müebbet istemi

Güncelleme Tarihi:

Şişli Belediyesinde cinayete ağırlaştırılmış müebbet istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 11:13

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Cinayetin azmettiricisi ve tetikçinin de arasında olduğu 6 kişi hakkında, "tasarlayarak öldürmek", "cinayete azmettirme" ve "yardım yataklık" suçundan iddianame düzenlendi. Cinayetin sebebi ve arkasındaki kişilere dair ise ayrı bir soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş 18 Temmuz 2016 tarihinde belediye binası içinde Şenol Ş. tarafından

Şişli Belediyesinde cinayete ağırlaştırılmış müebbet istemi

başında vurulmuştu. Ağır yaralanan Candaş, bir gün sonra hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Şenol Ş. ifadesinde, “Param yoktu. Para istedim. Beni tersleyince de ateş ettim” demişti. Genişletilen soruşturma kapsamında 6 kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma önceki gün tamamlandı. 6 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, Şişli Çetesi lideri olduğu iddiasıyla da yargılanan Mithat Y. cinayetin azmettiricisi olarak yer aldı. İddianamede azmettirici Mithat Y.’nin “öldürmeye azmettirme” ve tetikçi Şenol Ş.’nin “tasarlayarak öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

CİNAYETİN ARKASINDA KİM VAR?

Öte yandan savcılığın cinayetin sebebini araştırdığı bir soruşturma ise hala devam ediyor. Cinayetin azmettiricisi, tetikçisi ve cinayete yardım edenler hakkındaki soruşturmayı tamamlayan savcılık, cinayetin neden işlendiğini ve arkasında kimler olduğuna dair yürüttüğü soruşturma dosyasını ayırdı.

SARIGÜL DE İFADE VERMİŞTİ

Cinayetin ardından savcılık eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül de ifade vermişti. Cinayetle ilgili bilgisini olmadığını söyleyen Sarıgül ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!