Son dakika: İstanbul'da sis seferleri olumsuz etkiledi.. Uçak ve Vapur seferleri iptal oldu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 06:51

İstanbul'da deniz ulaşımına sis engeli. İDO, sis nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü ve araba vapuru seferlerini iptal etti. Türk Hava Yolları (THY) da, yoğun sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı iniş ve kalkışlı seferlerin saat 07.00'den itibaren durdurulduğunu bildirdi. Bu arada THY’den yapılan açıklamaya göre de Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görüş mesafesi elverişli durumda olduğu için saat 11.00 itibariyle seferlerin tekrar kademeli olarak yapılmaya başlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

İstanbul'da etkili olan sis nedeniyle tüm vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) de sis nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü ve araba vapuru seferlerini iptal etti. Türk Hava Yolları (THY) de, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılması planlanan bazı iç hat seferlerinin sisten dolayı iptal edildiğini duyurdu.

İSTANBUL'DA SİS ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

İstanbul'da dün gün boyu etkisini gösteren sis sabaha karşı etkisini iyice arttırdı. Görüş mesafesi bazı yerlerde oldukça düştüğü görüldü. Trafikte ilerleyen araçlar sis lambalarını ve dörtlülerini kullanarak ilerledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yollardaki ışıklı panolarda sis yazısıyla sürücüleri uyardı. Özellikle İstanbul Boğazı çevresinde etkili olan sis nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü sis içinde adeta görünmez hale geldi.

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbulda sis seferleri olumsuz etkiledi.. Uçak ve Vapur seferleri iptal oldu

DENİZ TRAFİĞİNE SİS ENGELİ DEVAM EDİYOR

Yoğun sis nedeniyle deniz trafiğindeki aksamalar devam ediyor. 

Şehir Hatları'nın bir çok seferi sis nedeniyle yine iptal edildi. Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamada Eminönü-Adalar, Karaköy-Kadıköy, Beşiktaş-Kadıköy ve Eminönü-Üsküdar seferlerinin iptal edildiği belirtildi.

İDO, sis nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü ve araba vapuru seferlerini iptal etti.

HAVA ULAŞIMINDA DA İPTALLER VAR

Türk Hava Yolları (THY), yoğun sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı iniş ve kalkışlı seferlerin saat 07.00'den itibaren durdurulduğunu bildirdi.              

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, İstanbul hava sahasında yoğun sis görüldüğü aktarıldı.               
Sis nedeniyle THY'nin Sabiha Gökçen Havalimanı iniş ve kalkışlı seferlerinin saat 07.00 itibarıyla durdurulduğu belirtilen açıklamada, hava koşullarındaki iyileşmeye bağlı olarak seferlerin yeniden aktif hale geleceğine işaret edildi.               

Açıklamada, yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu "www.thy.com" adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmeleri istendi.      

Haberin Devamı

SABİHA GÖKÇEN'DE KADEMELİ OLARAK SEFERLER BAŞLADI

İstanbul'da etkili olan yoğun sis, Sabiha Gökçen Havalimanı'n da hava trafiğini olumsuz etkilerken Atatürk Havalimanı’nda hiçbir aksama yaşanmadı. Her iki havalimanında da görüş mesafesinin 200-400 metre arasında olmasına rağmen yetkililer Atatürk Havalimanı’nda seferlerin normal olarak yapılmasını 2014 yılında getirilen ve havacılıkta CAT-3 adı verilen meteorolojik koşulların kötü olduğu zamanlarda bile uçak iniş-kalkışına imkân verebilecek sistem sayesinde olduğu belirtildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Baş Müdürlüğü (DHMİ) yetkilileri konuyla ilgili olarak verdikleri bilgide Atatürk Havalimanı’nın 2014 yılına kadar CAT-2 sistemine göre trafiğinin yönlendirildiğini ancak bu tarihten sonra en son teknolojik sistemlere sahip olan CAT3 sisteminin getirilerek ve gerektiğinde devreye sokularak kötü hava şartlarında bile pistleri açık tuttuklarını söylediler. Buna göre Atatürk Havalimanı, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) yaptığı sınıflandırmaya göre CAT III niteliklerine sahip olup , meteorolojik koşulların kötü olduğu zamanlarda bile uçak iniş-kalkışına imkân verebilecek düzeyde olduğu belirtildi.

DHMİ yetkilileri bugün 175 m. İle 800 arasında CAT3’ü kullanacaklarını belirterek, “ Meteoroloji yetkilileri öğle saatlerinde sisin dağılacağını bildirdi. O zaman tekrar CAT-2’ye geçilecek. Ancak akşam saatlerinde tekrar yoğun sis beklendiği için CAT-3 sistemi yeniden devreye sokulacak” dediler.
Bu arada THY’den yapılan açıklamaya göre de Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görüş mesafesi elverişli durumda olduğu için saat 11.00 itibariyle seferlerin tekrar kademeli olarak yapılmaya başlandığı bildirildi.

 

BAKMADAN GEÇME!