Sırt ağrısına son veren sandalye

Güncelleme Tarihi:

Sırt ağrısına son veren sandalye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2001 00:00


"Amerikalı uzmanlar tarafından icat edilen yeni tür bir sandalye sırt ağrısına neden olan oturuş bozukluklarını önlüyor ve yanlış oturan kişileri uyarıyor.

"Mükemmel sandalye" adı verilen yeni tip sandalye, kişilerin kendilerini gevşek bırakarak yayıldıklarını "hissediyor" ve toparlanarak dik oturmaları konusunda uyarıda bulunuyor. Görünüşte normal bir sandalyeden farkı bulunmayan "mükemmel sandalye"nin yüzeyinde "algılayıcılar" bulunuyor.

Sandalyeyi icat eden Purdue Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Hong Tan, "algıyacıların, sandalyede oturan kişinin gevşeyip yayıldığını, öne doğru eğildiğini, hatta bacak bacak üstüne attığını saptayarak bir bilgisayara aktardığını" belirtti.

Özel yazılım yüklenmiş bilgisayar ise sandalyede oturan kişinin pozisyonunun doğru olmaması halinde ona "nasıl oturması gerektiğini belirten" sinyaller yolluyor. Uzmanlar, yanlış oturmanın belkemiği üzerine daha fazla yük bindirdiğine işaret ediyor ve "mükemmel sandalye"nin bundan kaynaklanan sorunların önüne geçeceğini belirtiyorlar. (a.a)

Naked News televizyonunda haberleri halen Victoria, Carmen, Diane ve Holly adlı kadın spikerler sunuyorlar. Pinckert, "Televizyonumuz sansürsüz ve tarafsız yayın yapmaktadır" diye konuştu. Naked News televizyon kanalı bundan bir yıl önce yayın hayatına atıldı. Televizyonu Aralık ayında günde 4 milyon, Ocak ayında ise 5.6 milyon kişinin izlediği bildiriliyor. (a.a)
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!