Sırrı, Adli Tıp çözecek

Güncelleme Tarihi:

Sırrı, Adli Tıp çözecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yeni evli polisin ölümündeki esrar çözülemedi. Cinayetle suçlanan polisin eşi ‘‘İntihar etti’’ derken, sevgilisi ‘‘Olay sırasında İstanbul'da değildim’’ dedi.

Esenler'de yeni evli polis memuru Bayram Erbaş'ı öldürdükleri iddia edilen eşi Özlem Erbaş ile sevgilisi olduğu belirtilen akrabası Güven Usta'nın yargılandığı davadaki düğümü Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor çözecek. Bakırköy 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 24'er yıl hapisleri istenen tutuklu sanıklar Özlem Erbaş ve Güven Usta ile ölen polisin babası Mehmet Erbaş katıldı. Müdahil Mehmet Erbaş, ‘‘Oğlum 25 gün yoğun bakımda kaldı. Bana hastanede anlattığına göre, gece eve gelen Güven Usta, kendisine, ‘Niye bununla nikâh kıydın. Onunla ben evlenecektim' diye bağırınca tartışmışlar. Kafasının arkasına sopayla vurmuş. Sonra silahı ateşlemiş’’ dedi. Cinayetin işlendiği dönemlerde İstanbul’da olmadığını söyleyen Usta ise, polisin hastanedeki ifadesi için ‘‘Şuurunun yerinde olduğunu sanmıyorum’’ açıklamasını yaptı.

Kendini vurdu

Olayın intihar olduğunu iddia eden Özlem Erbaş da ifadesinde cinayeti reddedip şöyle dedi: ‘‘Düğünümüzü 15 gün sonra yapacaktık. Silahıyla oynuyordu, uyarmama rağmen silahı bırakmadı. Kapanmamı istiyordu, bu konuyu açınca aramızda küçük bir tartışma geçti. Bir an silahı şakağına doğru tuttuğunu gördüm. O anda silah ateş aldı ve yaralandı.’’ Sanık avukatı maktulün kafasında darp izine rastlanmadığını vurgularken, mahkeme Bayram Erbaş'ın tedavi gördüğü hastanede yaptığı açıklamalarını şuuru yerindeyken verip vermediğinin tespit edecek raporların Adli Tıp’a gönderilmesine karar verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!