Şırnak'ta iki günde iki göçük

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta iki günde iki göçük
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2008 13:28

Şırnak'ta kömür ocağında meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Şırnak-Cizre kara yolu yakınlarındaki Cevizdüzü mevkisinde, köylülerin kendi arazilerinde açtıkları bir kömür ocağında göçük meydana geldi.

Göçük altında kalan kömür işçisi Serhat Kaplan (25), işçi arkadaşlarının yardımıyla yaralı olarak çıkarıldı. Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılan Kaplan yolda hayatını kaybetti.

Kaplan'ın iş arkadaşı Sıddık Kartal, ocakta 10 işçinin çalıştığı sırada kazmanın vurulmasıyla göçük meydana geldiğini belirterek, “Arkadaşımızın kazmayı vurmasıyla göçük meydana geldi. Biz arkadaşımızı dışarı çıkardık. Hastaneye kaldırırken hayatını kaybetti” dedi.

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya ise bugünkü göçükle ilgili henüz kendisine bilgi ulaşmadığını belirtti.

Dünkü göçükten sonra olay yerine gittiklerini ve akşam saatlerinde cesedin çıkarıldığını anlatan Yerlikaya, “Dün cenazesi çıkarılan vatandaşımızın taziyesine gideceğiz. Bugün üzücü bir olay daha yaşanmış, bir daha yaşanmamasını diliyorum. Her iki aileye baş sağlığı diliyorum” dedi.

Yerlikaya, olayla ilgili savcılık soruşturmasının devam ettiğini sözlerine ekledi.

TEDBİRSİZ ÇALIŞIYORLAR

Şırnak Devlet Hastanesine gelerek Kaplan'ın ailesine baş sağlığı dileyen Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak ise kömür ocaklarında 2 günde 2 işçiyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Bize göre bunun kader olmaması gerekir. Ancak insanlarımız kendi geçimlerini sağlamak amacıyla tedbirsiz ve hiçbir sosyal güvence olmaksızın kömür ocaklarında çalışıyor. Bu dramı sona erdirmenin yolu, bölgede acilen istihdam alanlarının geliştirilmesidir. Aksi takdirde bu acıları yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!