Şırnak'ta bir ‘canlı bomba’ parçalandı

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta bir ‘canlı bomba’ parçalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şırnak'ta 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na intihar saldırısı gerçekleştirmek isteyen PKK'lı ‘canlı bomba’ paniğe kapılıp üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi ve parçalanarak öldü.

Henüz kimliği saptanayan ‘canlı bomba’, dün sabah 09.45'te intihar saldırısı gerçekleştireceği Jandarma Tümen Komutanlığı'na 100 metre kadar yaklaştı. Bu sırada çıkan askerlerin kendisini gördüğünü farkederek paniğe kapılan terörist, üzerindeki bombanın pimini çekerek infilak ettirdi. ‘Canlı bomba’ parçalanarak can verirken, birlikte olduğu sanılan ve patlamada yaralanan bir kişi de hızla kaçtı. Asker ve çevredeki vatandaşlardan ölen ve yaralanan olmadı. Şırnak Valisi Halil Ulusoy ve Emniyet Müdürü Duran Çanakçı olay yerinde incelemede bulunurken, güvenlik güçleri kaçan kişinin yakalanması için kentte büyük bir operasyon başlattı.

2 ŞEHİT

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'ne bağlı Kuşan Köyü yakınlarında devriye görevi yapan askeri birliğe, önceki gece saat 22.00 sıralarında teröristler saldırdı. Açılan ilk ateşte Bolulu er İbrahim Güneş ve Kışehirli Ayhan Yılmaz şehit oldu. Çatışmada er Dinçer Erbay yaralanırken, teröristler kaçtı.

KORUCULARA SALDIRI

Bingöl'ün İçpınar Köyü'nde nöbet yerine giden koruculara pusu kuran bir grup PKK'lının ateşi sonucu yaralanan 15 yaşındaki Mehmet Taştekin de tedavi gördüğü Bingöl Devlet Hastanesi'nde öldü. Saldırıda korucu Hüseyin Korkulutaş da yaşamını yitirmişti. Taştekin'in cenazesi, dün İçpınar Köyü'nde toprağa verildi.

İşi bomba aramak

Gemlik İskelesi'nde çok sıkı güvenlik önlemi alındı. Bursa'da kalan avukatlarla Öcalan'ın yakınlarının gelişi ve akşam dönüşü sırasında bu önlemler iki katına çıkarılıyor. Gemlik Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli araçlarla Öcalan'ın yakınları ve akrabalarının geldiği araçları, bomba eğitimi gören köpeklerin yardımıyla arıyor. Jandarmanın en yakın yardımcısı olan köpekler, Gemlik Askeri Veterinerlik ve Araştırma Enstitüsü'nde yetiştirilip eğitiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!